Hyppää sisältöön

Församlingarna strömmar andakts­program

Här kan du stilla dig till svenska gudstjänst- och andaktsevenemang i de församlingar som är med i vår gemensamma webbplattform.

Präst småler i svart prästskjorta med hörlurar framför datorn. Vårljus silar in och björklöv i förgrunden.
< Tillbaka till listan

Strömmad välgörenhetskonsert för Gemensamt Ansvar

Tre vita hjärtan med kors i mitten ovanpå röd bakgrund.

lö 24.4 klockan 18.00

Trefaldighetskyrkan

Lotta Borg, Markus Bergfors, Hasse Martin, Peter Sjöblom, Monica Heikius, Karolin Wargh. Konserten strömmas på församlingens Youtubekanal och i Sundom tv.

Följande artister medverkar: Lotta Borg, Markus Bergfors, Hasse Martin, Peter Sjöblom, Monica Heikius och Karolin Wargh.

Programledare är Hanna Jern och Jessica Emaus.

Donera via MobilePay: 33648
gemensamtansvar.fi/vasa

Insamlingstillstånd: RA/2020/639.

ARTISTERNA

Lotta Borg: Jag är hemma från Sundom. Musiken har alltid stått mig nära och jag har sjungit sen jag var liten. Första gången jag uppträdde var på en söndagsskolavslutning och jag var 3 år. Men jag har aldrig riktigt tagit det på allvar. Jobbar inom vården och har ingen utbildning inom musiken. Men ifjol tog jag ändå ett stort kliv när jag gav ut en skiva med främst eget material. Jag har skrivit de flesta texterna och min producent Peter Nordlund har komponerat musiken och arrangerat. Det var stort för mig. Dock kom den ju mitt i coronapandemin så den kanske inte fick det genomslag som jag hoppats på. Men jag fortsätter med musiken och hoppas att vi inom snar framtid kommer att kunna ordna konserter med publik och andra evenemang.

Markus Bergfors: Kvevlaxbördige Markus Bergfors, även känd som Månskensbonden och som sångare i bandet Timshel, har skrivit och sjungit låtar som spelats flitigt på finlandssvensk radio de senaste tio åren. Han har fått goda recensioner i både finlandssvenska och rikssvenska medier för såväl sina album som sina konserter. I Bergfors musik har texten en central roll och hans låtar kan vara som korta noveller, ofta om människor som på ett eller annat sätt inte passar in. Ett exempel är Stormin, en låt som inspirerats av hans släkthistoria från inbördeskriget. Under välgörenhetskonserten spelar Bergfors tillsammans med musikern Sebastian Jacobson.

Dansbandsmusikern Hans Martin har gett ut cirka 20 album, och sålt över 500 000 skivor i Norden. Han har medverkat i Sveriges tv, Norges tv och även i Finland och turnerat i hela Sverige och delar av Norge och hela Svenskfinland. " Jag är ödmjukt tacksam för allt jag fått va med om!" säger Hans Martin.

Peter Sjöblom har sysslat med musik nästan hela sitt liv, oftast vid sidan av andra jobb. Han har spelat piano, sjungit i kör och lett körer, sjungit solo och spelat i band. Sina första egna låtar skrev han för drygt fyrtio år sedan. Sjöblom har gett ut tre fullängdsskivor och en EP är på gång just nu. De två sånger Peter Sjöblom sjunger på den här konserten finns båda på den färska EP:n.

Länk till konserten på Vasa svenska församlings Youtubekanal

Vasa svenska församlingÖppna länk i ny flik