Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Piispa Jolkkonen: Kristus kutsuu meitä kulkemaan yhdessä keskinäisessä kunnioituksessa

Julkaistu 03.11.2020

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen käsitteli Martti Lutherin teesejä kirkolliskokouksen avajaissaarnassa 3.11.2020. Kirkolliskokous järjestetään uskonpuhdistuksen muistopäivän viikolla.  

Jolkkosen mukaan ensimmäinen teesi on ydinteesi, joka paljastaa, mistä koko reformaatio lähti liikkeelle: sen kuuluttamisesta, että evankeliumi kutsuu pyhään elämään, jonka tulee olla jatkuvaa kilvoittelua, jatkuvaa nöyrtymistä, jatkuvaa sydämen avaamista Jumalalle, koko elämän mittainen matka.

”Teesit muistuttavat, että evankeliumi kutsuu jatkuvaan katumukseen ja nöyrtymiseen, jatkuvaan oman elämän korjaamiseen, jatkuvaan taisteluun omaa syntiä vastaan ja siten myös hyviin tekoihin”, hän totesi.

”Ensimmäisen teesin sanoma, Kristuksen kutsu kääntymykseen, ei ole elämää tukahduttava, vaan vapauteen kutsuva. Se on täynnä rakkautta. Se on pohjimmiltaan kutsu avata sydän – tai strategiamme sanoin – avata ovet jatkuvasti Jumalalle ja hänen hyvyydelleen.”

Jolkkonen muistutti, että Kristus kutsuu meitä, erilaisina ja erimielisinäkin, kilvoittelemaan ja kulkemaan yhdessä keskinäisessä kunnioituksessa.

”Toivon ja rukoilen, että työlään kokousviikon aikana jaksaisimme kuunnella toista ja ponnistella yhteisessä uskossa ja rakkaudessa. Silloin myös jatkamme reformaation perinnettä omassa kirkossamme ja yhdessä toisten kristittyjen kanssa. Hyvä Jumala meitä tähän auttakoon.”

Saarnateksti on kokonaisuudessaan tämän uutisen liitteenä.

Kirkolliskokousta voi seurata kirkolliskokoussivulta: https://evl.fi/plus/paatoksenteko/kirkolliskokous/seuraa-kirkolliskokousta
Twitterissä kokousuutisia voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous ja #kyrkomötet.

Kirkolliskokouksen viestintä:
Tuulikki Terhemaa, vs. viestintäpäällikkö, p. 050 372 1239
Tuija Helenelund, viestintäasiantuntija, p. 050 529 8503
Åsa Holmvik, sakkunnig inom kommunikation, tfn 040 581 1815

Uutisen liitteet