Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Piispainkokous keskustelee KHO:n ratkaisusta tuomiokapitulin antamaan varoitukseen

Julkaistu 20.10.2020

Piispainkokous kokoontuu istuntoonsa keskiviikkona 21.10. Helsingissä.

Piispat keskustelevat muun muassa Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisustaLinkki avautuu uudessa välilehdessä asiassa, joka koski varoituksen antamista Oulun hiippakunnan papille samaa sukupuolta olevan parin vihkimisestä. KHO:n 18.9.2020 ratkaisun mukaan Oulun hiippakunnan tuomiokapitulilla oli oikeus antaa kyseiselle papille varoitus.

Piispainkokous valitsee istunnossaan vuoden 2022 synodaalikokouksen teeman. Piispat kutsuvat hiippakuntansa papit ja lehtorit vähintään joka kuudes vuosi synodaalikokoukseen, jonka tehtävänä on käsitellä teologisia kysymyksiä sekä seurakuntien hoitoa ja muuta kirkon toimintaa ja hallintoa koskevia asioita. Vuoden 2022 kokouspäiväksi on päätetty 27. syyskuuta.

Piispainkokous päättää myös avustuksista, jotka myönnetään kansainvälisten ja ekumeenisten yhteyksien rahastosta. Luterilainen maailmanliitto on pyytänyt avustusta muun muassa sen ylläpitämään hätäapurahastoon (LWF COVID-19 Rapid Response Fund). Rahastolla pyritään tukemaan erityisen vaikeassa tilanteessa olevien jäsenkirkkojen toimintaa koronapandemian aikana.

Piispainkokouksen yhteyteen on järjestetty myös tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon ja piispojen tapaaminen.

Lisätiedot: piispainkokouksen pääsihteeri Kari Kopperi, p. 050 594 1317, kari.kopperi@evl.fi