Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Sana soi Stadissa - Kirkon musiikkijuhlat 2017 Helsingissä

Julkaistu 04.08.2016

Kirkon musiikkijuhlia vietetään Suomen historiallisessa keskustassa, Senaatintorilla ja Helsingin tuomiokirkossa 19.–21.5.2017. Juhlilla pääsevät ääneen kirkon eri-ikäiset musiikkiryhmät ja -toimijat eri puolilta Suomea. Helsingin ydinkeskusta täyttyy kolmen päivän ajan laadukkaalla, iloisella ja moni-ilmeisellä musiikilla. Sana soi vuoden kuluttua Stadissa.

”Odotamme mukaan kaikenikäisiä laulajia ja soittajia”, kertoo juhlien pääsihteeri Sanna-Maarit Hakkarainen. Tapahtuman ohjelmassa on huomioitu aikuisten osallistujien lisäksi myös lasten ja nuorten musiikkiryhmät, jotka voivat osallistua Musiikkijuhlille alennettuun hintaan.

Kirkon musiikkijuhlilla saa laulaa ja soittaa, sillä helsinkiläisten kirkkojen ovet ovat avoinna musiikille. Tarjolla on ohjelmaa niin tapahtumaan osallistujille kuin kaupunkilaisille. Tiedossa on uutta ja eteenpäin katsovaa, mutta myös tuttua ja turvallista kirkkomusiikkia. Uudet virretkin ovat vahvasti mukana.

Kanttorit ja kuorot ovat saaneet äänestää rakkaimpia kuorolauluja edellisten vuosien Kirkon musiikkijuhlaohjelmistosta perinteiseen Nostalgiailta-konserttiin. Muun muassa Ilkka Kuusiston, Kaj-Erik Gustafssonin, Pekka Kostiaisen ja Maria Laakson säveltämää hengellistä musiikkia lauletaan yhdessä Senaatintorilla perjantaina.

Messias-oratorio kokoaa satoja laulajia

Tapahtuma huipentuu lauantai-iltana yhdessä laulettavaan Händelin Messias-oratorioon. Suurkuoroa ja Lohjan kaupunginorkesteria johtaa Seppo Murto. Sunnuntaina puolestaan kokoonnutaan torimessuun Senaatintorille. Juhlamessun musiikkina esitetään juhlaan varta vasten sävellettyä uutta musiikkia.

Tapahtuman pääsihteeri Hakkarainen kannustaa kuoroja mukaan Kirkon musiikkijuhlille:

”Senaatintorin kansallismaisemassa laulaminen yhdessä monen sadan laulajan kanssa on aivan ainutlaatuinen kokemus.”

Musiikkijuhlille ilmoittaudutaan tapahtuman verkkosivujenLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. Marraskuun loppuun mennessä mukaan ilmoittautuneet ryhmät saavat osallistujapassinsa alennettuun hintaan. Tarkemmat tiedot Musiikkijuhlien ohjelmasta, hinnoista sekä ilmoittautumisesta löytyvät tapahtuman verkkosivuilta kirkonmusiikkijuhlat.fi.

Lisätiedot:

Tapahtuman pääsihteeri Sanna-Maarit Hakkarainen, p. 09 2340 2517
www.kirkonmusiikkijuhlat.fi
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Facebook.com/kirkonmusiikkijuhlat2017
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Twitter.com/Kirkonmusajuhla
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Kirkon musiikkijuhlien logo Sakastissa

kirkon-musiikkijuhlat-2017_logo400x400
Linkki avautuu uudessa välilehdessä