Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Mirva Kuikka on vuoden diakoniatyöntekijä

Julkaistu 17.09.2020

Diakoniatyöntekijöiden Liiton hallitus on valinnut diakonian hiippakuntasihteeri Mirva Kuikan vuoden diakoniatyöntekijäksi. Nimitys julkistettiin Kirkon diakonian päivät -verkkotapahtumassa 17.9.2020.

Kuikkaa on esittänyt vuoden diakoniatyöntekijäksi suuri joukko Oulun hiippakunnan diakoniatyöntekijöitä. Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun niin sanotut kentän työntekijät ovat nostaneet esiin hallinnon työntekijän. Perusteluissa sanotaan, että Kuikka on ollut tärkeä tuki heidän työlleen sekä diakonian edistäjä hiippakunnassa, sillä oman alansa asiantuntijana hän ymmärtää diakoniatyön sisältöjä, työn vaatimuksia ja yleensäkin diakonian työkenttää. Lisäksi valinnassa painoivat Kuikan kansainväliset yhteydet sekä toiminta koko kirkon tasolla.

Kuikka on valmistunut diakonissa-sairaanhoitajaksi vuonna 1987 ja toiminut diakoniatyössä Oulun seurakuntayhtymässä eri diakonian viroissa 19872009. Kuikka valittiin Oulun hiippakunnan tuomiokapituliin diakonian hiippakuntasihteeriksi 2009. Kuikalla on myös työnohjaajan sekä työyhteisökonsultin ja -kehittäjän pätevyydet.

Kuikka edistää diakoniatyötä omassa hiippakunnassaan sekä tukee ja kouluttaa alueensa diakoniatyöntekijöitä. Osaamisensa ja tehtävänsä mukaisesti Kuikka on aktiivisesti mukana hiippakunnan työhyvinvoinnin ja työnkehittämisen hankkeissa sekä kirkkohallituksen diakoniakoulutuksen seurantaryhmässä, jonka puheenjohtaja hän on.

Tuomiokapitulin diakonian asiantuntijana Kuikka on ollut aluehallintoviraston Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen neuvottelukunnassa jäsenenä 10 vuotta, ja tehtävä jatkuu edelleen. Kuikka vaikuttaa myös useissa kansainvälisissä verkostoissa.

Kuikka on toiminut seurakuntatyössä akavalaisen JUKOn luottamusmiehenä liki kymmenen vuotta ja on tällä hetkellä kapitulin työsuojeluvaltuutettu. Hän on ollut aktiivinen toimija myös Diakoniatyöntekijöiden Liiton paikallistoiminnassa.

Lisätietoja valinnasta:
Tiina Laine, toiminnanjohtaja, Diakoniatyöntekijöiden Liitto, p. 010 219 0303, sähköposti: tiina.laine@dtl.fi

Valokuvia Mirva Kuikasta: Kirkon kuvapankki / Reijo Koirikivi, Studio P.S.V.Linkki avautuu uudessa välilehdessä