Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Murtuma-keskustelu – mihin suuntaan Suomi on menossa pandemian keskellä?

Julkaistu 20.08.2020

Suomi ja maailma ovat pandemian keskellä murroskohdassa. Mikä muuttuu, mikä murtuu ja mihin suuntaan jatkamme tästä? 

Ensimmäinen Murtuma-keskustelu käydään maanantaina 24.8. kello 1315. 

Arkkipiispa Tapio Luoman kutsumana Turun tuomiokirkossa yhteiskunnan tulevaisuuden suunnasta ja hyvästä elämästä keskustelemassa ovat toimittaja, ohjaaja Ina Mikkola, kirjailija, rap-artisti Karri Miettinen eli Paleface, tietokirjailija ja viestinnän asiantuntija Katleena Kortesuo, näyttelijä ja kirjailija Jani Toivola sekä tulevaisuudentutkija, Demos Helsingin perustaja Aleksi Neuvonen. 

Pandemia on pysäyttänyt niin yhteiskuntia, yhteisöjä kuin yksityisiä ihmisiäkin miettimään elämää tässä hetkessä ja tulevaisuudessa. Suuri muutoskohta on myös murroskohta. Silloin on aiheellista puhua sellaisista teemoista kuin haavoittuvuus ja merkityksellisyys, ja tällaiseen keskusteluun myös kirkko haluaa kutsua”, kertoo keskustelun järjestäjä, asiantuntija Stiven Naatus. ”Haluamme pohtia yhdessä sitä, miten voisimme rakentaa yhteiskuntaa ja tulevaisuutta toivon näkökulmasta.” 

Tilaisuuteen voi osallistua vain verkon välityksellä, ja se on katsottavissa myöhemmin tallenteena. 

Tavoitteena on jatkaa Murtuma-keskustelujen sarjaa, jossa etsitään Suomen suuntaa poikkeuksellisen ajan keskellä.

Tiedotteen liitteenä kuva keskustelijoista. Kuvia tapahtumasta median käyttöön tulee Kirkon kuvapankkiinLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Lisätietoja: 
Kirkkohallituksen oppilaitosyhteistyön ja yhteisötyön asiantuntija Stiven Naatus, stiven.naatus@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä, p. 040 688 1469
Kirkkohallituksen diakonian ja sielunhoidon asiantuntija Airi Raitaranta, airi.raitaranta@evl.fi, p. 040 688 1547

evl.fi/murtuma
#Murtuma