Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Metallimessu 10 vuotta - juhlamessu Temppeliaukion kirkossa to 30.6. klo 19

Julkaistu 22.06.2016

Metallimessu täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Helsingin Temppeliaukion kirkossa järjestetään juhlamessu torstaina 30.6. klo 19. Ensimmäinen metallimessu järjestettiin samassa kirkossa kesäkuussa 2006.

Metallimessu on ehtoollisjumalanpalvelus, jossa tuttujen virsien sovitukset on taottu metallimusiikin muotoon. Alun perin Helsingistä eri puolille Suomea levinneitä ja hyvin suosittuja messuja on järjestetty jo lähes sata kertaa, muutamia myös Ruotsissa.

”Messussa käyneet kiittävät usein siitä, että virsien olemus ja niiden juureva perussanoma tulevat metallisovituksissa niin vahvasti esiin. Olemme saaneet hyvää palautetta myös metallimessujen maanläheisestä liturgiasta”, kertoo metallimessutoiminnassa alusta asti mukana ollut nuorisotyönohjaaja Mikko Saari.

Töölön seurakunnan järjestämän juhlamessun valmisteluissa on mukana monta jo ensimmäiseen metallimessuun osallistunutta tekijää. Liturgina toimii Haka Kekäläinen ja saarnasta vastaa Jukka Valkama. Messun diakonina on Mikko Saari, musiikista vastaavat Pekka Posio ja Vili Itäpelto sekä kuoroa johtaa Ilari Lähteenmäki. Bändin solistina esiintyy Susanna Karhi.

 susanna-karhi

Kuvassa metallimessun solisti Susanna Karhi. Kuva: Mikko Virta.

Lisätiedot

Tiedottaja & diakoni Mikko SaariLinkki avautuu uudessa välilehdessä, p. 040 837 9291
www.metallimessu.comLinkki avautuu uudessa välilehdessä