Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Vuoden 2019 John Vikström -liikuttajapalkinto jalkapalloseura Jipolle Tekoja-kampanjasta

Julkaistu 31.01.2020
Palkinnonjakotilaisuus. Kuvassa mm piispa Jolkkonen ja Jipon edustaja.

Vuoden 2019 Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinto on myönnetty Tekoja-kampanjan toteuttaneelle joensuulaiselle jalkapalloseura Jipolle. Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen luovutti palkinnon Pohjois-Karjalan liikunta -gaalassa Joensuussa perjantaina 31. tammikuuta.

Palkintoperusteissa todetaan, että Tekoja-kampanjassa on edistetty eettisiä arvoja liikunnassa ja urheilussa, ja teot ovat edistäneet inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa. Tekemällä itse ja haastamalla ihmisiä konkreettisiin tekoihin on luotu uusia innovaatioita. Kampanja on auttanut myös ehkäisemään syrjäytymistä. 

Kampanjan perusideana seuran edustusjoukkue toteutti vuoden aikana lukuisia yhteiskuntavastuullisia tekoja, kampanjan sloganin mukaisesti, ”paremman Pohjois-Karjalan puolesta”. Teot videoitiin ja niiden avulla haastettiin ihmisiä sosiaalisessa mediassa toteuttamaan vastaavia tekoja omassa arjessaan. Vuoden aikana Jippo toteutti ja haastoi ihmisiä muun muassa ulkoiluttamaan vanhuksia, luovuttamaan verta, keräämään roskia sekä osallistumaan syrjinnän vastaiseen jalkapalloturnaukseen vastaanottokeskuksen asukkaiden kanssa.

Joensuun Jipolla on myös seurakunnan kanssa pitkäaikainen yhteistyö, johon kuuluu kummipeli vuosittain sekä urheiluripariyhteistyö vuodesta 2014. Vuonna 2001 perustettu Jippo pelaa 2. divisioonassa.

***

Kirkkohallitus on perustanut Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinnon vuonna 2014. Palkinnon myöntämisen perusteina ovat eettisten arvojen edistäminen liikunnassa ja urheilussa, kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön edistäminen, inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio liikunnassa sekä syrjäytymisen ehkäisy liikunnan ja urheilun keinoin.

Kirkkohallitus myöntää palkinnon Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan esityksestä. Palkinto voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle.

Lisätiedot:
Mikko Mäkelä, asiantuntija, Kirkkohallitus, p. 050 439 1968, mikko.makela@evl.fi