Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Petteri Saarion Vedenneito voitti Kirkon mediasäätiön palkinnon

Julkaistu 23.11.2019

Petteri Saarion ohjaama dokumenttielokuva Vedenneito voitti lauantaina Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla Kirkon mediasäätiön Katso minuun… –palkinnon.

”Vedenneito on ajankohtainen puheenvuoro ilmasto- ja ympäristökeskusteluun. Se ei uhkaa eikä pelottele, vaan lähestyy aihetta myönteisen kautta. Elokuva kertoo, miksi meidän kannattaa puolustaa luontoa ja ympäristöämme. Se kannustaa lähtemään luontoon ja nauttimaan siitä. Vedenneito ei esitä vaatimuksia, vaan kuvaa, mitä hyvää luonto meille antaa. Näin se ei ole luomassa ilmastoahdistusta, vaan päinvastoin sitä lieventämässä. Luonto on vielä meidän, siitä tulee nauttia ja pitää huolta”, toteaa perusteluissaan palkinnon tuomari, mediasäätiön hallituksen jäsen Markku Jalava.

”Vedenneito on kaunis kuvaus Saimaalta ja sen rannoilta. Eikä se ole vain kaunis luonnonkuvaus, vaan myös toiminnallinen elokuva, jossa kaksi nuorta retkeilee Saimaalla ja tutustuu sen rantoihin, kasveihin ja eläimiin. Norppa on heidän mielenkiintonsa kohteena”, sanotaan palkintoperusteissa.

Kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinnolla tuetaan kotimaista lasten ja nuorten elokuvaa sekä kannustetaan elokuvantekijöitä kristillisen vastuun ja arvomaailman pohdintaan.

Palkinto jaetaan yhdelle kotimaiselle elokuvalle kerrallaan ja se myönnetään elokuvan ohjaajalle. Palkinnon suuruus on 1.500 euroa ja se jaettiin nyt 11. kerran.

Kirkon mediasäätiö on perustettu vuonna 2005. Säätiön tarkoituksena on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvoperustalta lähtien tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien sekä muiden sähköisen median hankkeiden tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

Lisätiedot:
Kirkon mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki, 050 512 4772
Kirkon mediasäätiöLinkki avautuu uudessa välilehdessä