Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkolliskokous päättää nelivuotiskautensa – keväällä uusi kokoonpano

Julkaistu 31.10.2019

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokous kokoontuu Turun kristilliselle opistolle nykyisessä kokoonpanossaan viimeistä kertaa 4.–8.11. Kirkolliskokousvaali, jossa valitaan edustajat seuraavalle nelivuotiskaudelle käydään 11.2.2020.

Kirkolliskokouksen avajaismessu alkaa Turun tuomiokirkossa maanantaina 4.11. klo 9.00. Messussa saarnaa Espoon piispa Kaisamari Hintikka. Arkkipiispa Tapio Luoma avaa kokousviikon avajaisistunnon klo 11.00. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen vierailee kirkolliskokouksessa maanantaina klo 14.00.

Työviikon aiheita

Kokousviikolla käsittelyssä on muun muassa kummien määrä kastettavalle lapselle. Kirkkohallitus esittää kirkolliskokoukselle, että kastettavalle lapselle riittää jatkossa yksi kummi, joka on evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen. Päätös edellyttää muutosta kirkkojärjestykseen.

Viikon aikana käsitellään myös Kirkon keskusrahaston ja Kirkon eläkerahaston talousarviot vuodelle 2020 ja toiminta- ja taloussuunnitelmat vuosille 2020–2022. Lisäksi käsittelyssä on muun muassa nuorten ja nuorten aikuisten osallisuuden kehittäminen kirkon hallinnossa. Tähän lakivaliokunta antaa mietintönsä.

Lähetekeskustelussa ensimmäistä kertaa on myös noin 30 edustajan allekirjoittama talousarvioaloite, jossa esitetään avustusta pyhiinvaelluskoordinaattorin palkkaamista varten pyhiinvaellustoiminnan kehittämiseksi ja pyhiinvaelluskeskushankkeen koordinoimiseksi.

Kirkolliskokouksen uusi pääsihteeri Birgitta Hämäläinen on aloittanut tehtävässään 1.10. alkaen. Pääsihteeri vastaa kirkolliskokouksen kanslian toiminnasta ja hänen tehtävänään on myös kehittää kirkolliskokouksen toimintaa. Pääsihteeri osallistuu myös muun muassa säädösvalmisteluun.

Kirkolliskokouksen täysistunnot videostriimataan. Twitterissä kokousta voi seurata tunnisteella #kirkolliskokous.

Kokousviikon työsuunnitelma, asiakirjat ja täysistuntojen videostriimitLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkolliskokouksen viestintä:
Eeva-Kaisa Heikura, viestintäpäällikkö, p. 040 688 1421
Tuulikki Terhemaa, viestintäasiantuntija, p. 050 372 1239
Åsa Holmvik, sakkunnig inom kommunikation, tfn 040 581 1815