Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkon kulttuuripalkinto 2018 saksofonisti Juhani Aaltoselle

Julkaistu 29.01.2019

Arkkipiispa Tapio Luoma luovutti vuoden 2018 Kirkon kulttuuripalkinnon saksofonisti Juhani Aaltoselle tiistaina 29.1.2019 Helsingissä. Saksofonisti-huilisti Juhani ”Junnu” Aaltonen (s. 1935) on maamme tunnetuimpia jazzmuusikoita.

Palkintoperusteluissa todetaan, että Aaltosen palkitsemisessa on kyse merkittävästä elämäntyöstä, joka ansaitsee tulla huomioiduksi kokonaiskirkon tasolla.

”Tunnustettuna jazz-musiikin ammattilaisena Juhani Aaltonen on antanut musiikilliset lahjansa myös seurakuntien käyttöön. Hän on rikastuttanut kirkkomme elämää ja musiikillista ilmaisua. Varsinkin viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana Aaltonen on palvellut kirkkoa ja sen herätysliikkeitä konserteissa, työpajoissa, kesäjuhlilla ja hengellisissä tapahtumissa. Pari vuotta sitten hän aloitti rukousmusiikin mestarikurssin, jossa hän jakaa osaamistaan nuoremmalle sukupolvelle.”

Kirkkohallitus jakaa vuosittain Kirkon kulttuuripalkinnon kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä esittävästä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta. Palkinto on jaettu vuodesta 1992 lähtien. Se on arvoltaan 6000 euroa.

Palkinto on aiemmin myönnetty muun muassa tanssija-koreografi Tiina Lindforsille (2011), kirjailija Ulla-Lena Lundbergille (2013) ja gospelmuusikko Jaakko Löytylle (2015). Vuoden 2017 kulttuuripalkinnon sai suomen kielen tutkija, professori emerita Kaisa Häkkinen.

Media on tervetullut palkinnonjakotilaisuuteen, joka järjestetään Kirkon talon Mikael-salissa (Eteläranta 8, Helsinki) tiistaina 29.1. klo 16.00.

Lisätiedot: johtaja Pekka Rehumäki, p. 040 142 6673, pekka.rehumaki@evl.fi

Valokuvia palkinnon saajasta tiistai-iltana:  Kirkon kuvapankki/Aarne OrmioLinkki avautuu uudessa välilehdessä