Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Kirkolliskokous käsitteli edustaja-aloitteita

Julkaistu 12.05.2016

Turussa koolla olevan kirkolliskokous käsitteli tänään muun muassa edustaja-aloitteita. Aloitteita oli jätetty määräaikaan mennessä kolme kappaletta.

Kirkolliskokous keskusteli vilkkaasti edustaja Risto Tuorin aloitteesta ”Selvityksen tekeminen avioliittoon vihkimisestä luopumisesta”. Tuorin aloitteessa esitetään, että kirkkohallitus selvittää, onko kirkon aiheellista luopua avioliittoon vihkimisestä. Puheenvuoroja käytettiin 60. Monissa puheenvuoroissa korostettiin, että keskustelu uuden avioliittolain vaikutuksista kirkkoon on tärkeää. Kirkolliskokous päätti äänestyksen tuloksena lähettää aloitteen yleisvaliokuntaan.

Seurakuntavaalien kehittämistä koskeva aloite lähetettiin myös yleisvaliokuntaan. Aloitteessa esitetään, että luotaisiin sähköinen järjestelmä, jota hyödyntäen voisi esimerkiksi tulostaa ennakkoäänestyksen lähetekirjeen sekä tehdä seurakunnan vaaliluetteloon merkinnän äänioikeuden käyttämisestä ennakkoon.

Myös aloite ”Kirkon virkaan valmistuvilta edellytettävä missiologian tuntemus” lähetettiin yleisvaliokuntaan. Aloitteessa esitetään että kirkko ryhtyy sellaisiin toimenpiteisiin, että tulevaisuudessa jokaisella kirkon virassa toimivalla papilla ja nuorisotyönohjaajalla on perustiedot missiologiasta. Myös pappisvirkaan vihittäviltä edellytettäisiin määrätty määrä missiologian opintoja.

Aloitteisiin voi tutustua Sakasti-verkkopalvelussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Kirkolliskokouksen täysistunto on videostreemattu. Sitä voi jälkitallenteena katsoa YoutubessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkolliskokous on koolla Turussa 9.–13.5.2016. Nyt alkava istuntokausi päättyy 30.4.2020. Kirkolliskokousta voi seurata Twitterissä #kirkolliskokous. Kirkolliskokouksen täysistunnot videostreemataan 11.-13.5, suoraa lähetystä voi seurata osoitteessa  sakasti.evl.fi/kirkolliskokousLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tutustu kirkolliskokousedustajiin EhdokasgalleriassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkolliskokouksen verkkosivutLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Lisätietoja:
tiedotuspäällikkö Eeva-Kaisa Heikura, (9.–13.5.), p. 040 688 1421, eeva-kaisa.heikura@evl.fi
tiedottaja Petra Honkaranta-Siivari (9.–13.5.), p. 040 142 5185, petra.honkaranta-siivari@evl.fi
tiedottaja Essi Ylärakkola (11.–13.5.), p. 040 142 4897, essi.ylarakkola@evl.fi
informatör Åsa Holmvik (9.–13.5.), p. 040 581 1815, asa.holmvik@evl.fi