Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Arkkihiippakunnalle tunnustus SPR:ltä turvapaikanhakijatyöstä

Julkaistu 21.03.2016

SPR:n Varsinais-Suomen ja Satakunnan piirit ovat 21.3.2016 myöntäneet Turun arkkihiippakuntien seurakunnille tunnustuksen kiitoksena yhteistyöstä ja auttamishalusta turvapaikanhakijatilanteessa.

Tunnustuksen perusteluissa todetaan, että SPR on vaikuttunut seurakuntien ennakkoluulottomasta auttamistyöstä. Myös seurakuntien työntekijöiden ja vapaaehtoisten heittäytymistä tilanteessa kiitellään. Jokaisella tehdyllä hyvällä työllä on suuri merkitys kokonaistilanteeseen, mutta erityisesti myös positiiviseen ilmapiiriin.

Arkkipiispa Kari Mäkinen ja piispa Kaarlo Kalliala vastaanottavat tunnustuksen rasisminvastaisena päivänä 21.3. klo 11 Turun Mäntykodin vastaanottoyksikössä (Luolavuorentie 2).

SPR:n tunnustus myönnetään yritykselle, yhteisölle tai henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt yhdenvertaisuutta suomalaisessa yhteiskunnassa. Keskeistä on myös myönteisten asenteiden edistäminen ja avoin tosiasioihin perustuva keskustelu.

Piispa Kalliala: ”Myötäeläminen ei ensin kysele ja tenttaa, vaan panee toimeksi”

Piispa Kaarlo Kalliala nostaa seurakuntien ja SRP:n yhteistyöstä kolme merkittävää asiaa: ”Työtä on tehty yhdessä samankaltaisen auttamisen etiikan innoittamana ja velvoittamana. Toiseksi toimeen tarttumiseen ilman viivettä on selvästi vaikuttanut myös selvä käsitys siitä, mitä kristityn on tehtävä, kun hän näkee toisen olevan huutavassa hukassa ja tarvitsevan apua. Silloin kuuluu auttaa.”

”Kolmanneksi tarvittiin sitä, että motivaatio ja auttamisen halu löysivät kanavansa. Toisaalta tämä kanava oli yhteistyö erityisesti SPR:n kanssa, toisaalta konkreettisten tekemisen mallien löytäminen ja esteiksi kuviteltujen järjestelyjen ja lupien perkaaminen”, piispa Kalliala kiittää.

Arkkipiispa kannustaa seurakuntia työllistämään turvapaikanhakijoita

Arkkipiispa Kari Mäkinen toivoo, että seurakunnissa eri puolilla Suomea harkittaisiin, voitaisiinko turvapaikanhakijoille tarjota töitä kesän ajaksi. Lisäksi arkkihiippakunnan piispat rohkaisevat seurakuntia toimimaan aktiivisesti kuntapaikan tai turvapaikan saaneiden hyväksi yhteistyössä paikallisen SPR:n kanssa.

Piispa Kallialan puhe on kokonaisuudessaan liitteenä.

Lisätietoja:
Toimisto- ja viestintäsihteeri Anna-Liisa Hyrsky-Heikkilä, p. 040 189 6320