Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Erimingle kohtauttaa päättäjät, työttömät ja kuntoutujat SuomiAreenalla

Julkaistu 06.07.2017

SuomiAreenan avajaispäivänä, maanantaina 10.7., järjestettävän Eriminglen tavoitteena on koota yhteen eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä.

Kutsu on kohdistettu niin eri-ikäisille työttömille, poliittisille päättäjille, mielenterveyskuntoutujille kuin yrityselämän edustajillekin. Ihmiset kutsutaan viihtymään, tapaamaan toisiaan ja jakamaan kokemuksiaan.

”Ajatus on luoda tila, jossa ihmiset katsovat toisiaan silmiin ja silmien tasolta taustoista riippumatta. Kaikki ovat asiantuntijoita, ihmisenä elämisen kokemusasiantuntijoita”, kuvaa tilaisuuden luonnetta arkkipiispa Kari Mäkinen.

Eriminglen järjestävät yhdessä Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Tatsi, Mielenterveyden keskusliitto, SOSTE, Vates-säätiö sekä porilaiset työttömät ja mielenterveyskuntoutujat. Tilaisuuden avaa arkkipiispa Kari Mäkinen. Seurustelun lomassa ohjelmassa on musiikkia sekä puheenvuoroja. Tarjoilut on tehty hävikkiruokaa hyödyntäen.

Erilainen mingle järjestetään maanantaina 10.7. klo 16–18 Keski-Porin kirkossa (Hallituskatu 1, Pori).

Kaikki ovat tervetulleita. Ilmoittautuminen osoitteessa
https://www.facebook.com/events/1083813515096296/?ref=ts&fref=ts

Kirkolla laaja ohjelma SuomiAreenalla

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on yksi SuomiAreenan pääyhteistyökumppaneista kesällä 2017. Kirkon ohjelmassa on muun muassa kaksi paneelia sekä piispojen keskustelutilaisuuksia Keski-Porin kirkossa. Yhdessä Suomi100-hankkeen kanssa kirkko pystyttää Poriin ympäri vuorokauden avoimen Muutosterassin, jonne jokainen voi käydä istuttamassa muutostoiveensa. Toiveita ja ideoita käsitellään viikon aikana eri keskusteluissa. 

Maanantaina Keski-Porin kirkkopuistossa vietetään koko perheen toimintatapahtumaa. Tiistaina järjestetään virsi- ja viini-ilta Raatihuoneen torilla. Keskiviikkona kuullaan Keski-Porin kirkossa Heikki Sarmannon John the Baptist -oratorio. Tarkemmat tiedot ja kirkon koko SuomiAreena-ohjelma on osoitteessa evl.fi/suomiareena

Twitterissä: #erimingle #muutosterassi #armoa2017 #suomi100

Suomen suurin yhteiskunnallisen keskustelun tapahtuma SuomiAreena järjestetään Porissa 10.–14.7.2017.