Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Irja Askolan seuraaja valitaan kolmen joukosta

Julkaistu 15.05.2017

Helsingin hiippakunnan piispanvaaliin asetettiin määräaikaan mennessä kolme ehdokasta.

Ehdokkaat ovat Helsingin yliopiston sosiaalietiikan professori, teologian tohtori Jaana Hallamaa, Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri, teologian tohtori Kaisamari Hintikka sekä Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherra, kasvatustieteiden tohtori Teemu Laajasalo.

Helsingin nykyinen piispa, Irja Askola, jää syksyllä eläkkeelle. Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1.11. Hänet vihitään virkaansa 12.11.2017 Helsingin tuomiokirkossa.

Helsingin piispanvaalissa äänioikeutettuja on lähes 1800. Heistä puolet on Helsingin hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät: hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet, Helsingin hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valitut maallikkoedustajat, tuomiokapitulin lakimiesasessori ja tuomiokapitulin maallikkojäsen. Loput äänioikeutetut ovat seurakuntien kirkkovaltuustojen tai seurakuntaneuvostojen valitsemia.

Vaalin ensimmäinen kierros järjestetään keskiviikkona 16.8. ja mahdollinen toinen kierros perjantaina 1.9.

Ehdokkaat mukana touko-kesäkuun vaalipaneeleissa

Kaikki piispaehdokkaat ovat tavattavissa kolmessa vaalipaneelissa. Ensimmäinen järjestetään keskiviikkona 24.5. klo 18−20 Helsingin Agricolan kirkossa (Tehtaankatu 23). Paneelin juontaa Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki. Helsingin paneelia voi seurata myös suorana videostriiminä kirkon Youtube-kanavaltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Toinen paneeli on keskiviikkona 31.5. 18−20 Myyrmäen kirkkosalissa (Uomatie 1). Tilaisuuden juontaa Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala. Kolmas paneeli käydään keskiviikkona 7.6. klo 18−20 Porvoon suomalaisella seurakuntakodilla (Lundinkatu 5), juontajana toimittaja Meri Toivanen.

Ehdokasesittelyt

Jaana Hallamaa (s. 1958) vihittiin papiksi vuonna 1993. Hänen työuransa on käsittänyt useita yliopistotehtäviä. Teologisen tiedekunnan sosiaalietiikan professorina Hallamaa on toiminut vuodesta 2002. Hallamaa on myös kirkolliskokousedustaja. www.jaanahallamaa.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kaisamari Hintikka (s. 1967) vihittiin papiksi vuonna 2009. Hintikka on työskennellyt Genevessä vuodesta 2011, josta viimeiset viisi vuotta Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteerinä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Kirkon ulkoasiainosaston työalasihteerinä. www.kaisamarihintikka.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Teemu Laajasalo (s. 1974) vihittiin papiksi vuonna 1997. Kallion kirkkoherrana hän on toiminut vuodesta 2013. Virkansa ohella hän toimii myös Helsingin seurakuntayhtymän johtajana. Laajasalon uraan kuuluu muun muassa tutkijan töitä, Agricolaliikkeen johtotehtävä sekä tv- ja radiotöitä. www.teemulaajasalo.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja:
lakimiesasessori Ritva Saario, p. 040 728 4672, ritva.saario@evl.fi
Helsingin tuomiokapituliLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Valokuvat ehdokkaista: Kirkon kuvapankkiLinkki avautuu uudessa välilehdessä