Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Jaana Hallamaa ehdolle Helsingin piispanvaaliin

Julkaistu 24.03.2017

Helsingin yliopiston sosiaalietiikan professori, TT Jaana Hallamaa (s.1958) on toinen ehdokas Helsingin hiippakunnan piispanvaalissa. Valitsijayhdistys jätti vaaliasiakirjat tuomiokapituliin 24.3.2017.

Jaana Hallamaa vihittiin papiksi vuonna 1993. Hänen työuransa on käsittänyt useita yliopistotehtäviä. Teologisen tiedekunnan sosiaalietiikan professorina Hallamaa on toiminut vuodesta 2002. Hallamaa on myös kirkolliskokousedustaja.

Ehdokasasettelu alkoi 15.3. ja päättyy 15.5.2017 klo 16. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjaan tarvitaan ehdokkaan suostumus sekä vähintään 30 äänioikeutetun valitsijan esitys.

Vaalit käydään 16.8.

Helsingin piispanvaalissa äänioikeutettuja on lähes 1800. Äänioikeutetuista puolet on Helsingin hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät. Maallikkovalitsijoina toimivat hiippakuntavaltuuston maallikkojäsenet, Helsingin hiippakunnasta kirkolliskokoukseen valitut maallikkoedustajat, tuomiokapitulin lakimiesasessori ja tuomiokapitulin maallikkojäsen. Seurakuntien kirkkovaltuustot tai seurakuntaneuvostot ovat valinneet loput äänioikeutetut suhteessa seurakuntien jäsenmääriin.

Helsingin piispanvaalin ensimmäinen kierros järjestetään rovastikunnittain 16.8. Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta annetuista äänistä, toinen äänestyskierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken 1.9.

Uusi piispa vihitään virkaansa 12.11. Helsingin tuomiokirkossa. Hän aloittaa virassaan 1.11., jolloin nykyinen Helsingin piispa Irja Askola jää eläkkeelle.

Aiemmin ehdolle piispanvaaliin on asetettu Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo.

Lisätietoja:
Jaana Hallamaan valitsijayhdistyksen asiamies Elina Hellqvist, p. 040 688 1478, elina.hellqvist@evl.fi
Helsingin tuomiokapituliLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Jaana Hallamaan kotisivuLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Hallamaan Facebook-sivuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Jaana Hallamaan valokuva myös: Kirkon kuvapankki/Aarne OrmioLinkki avautuu uudessa välilehdessä