Hyppää sisältöön
Kirkon tiedotearkisto

Peace United vastaanotti erikoispalkinnon Suomen Urheilugaalassa

Julkaistu 12.01.2016

Emeritusarkkipiispa John Vikströmin nimeä kantava Kirkon liikuttajapalkinto jaettiin erikoispalkintona Peace United -jalkapallojoukkueelle Suomen Urheilugaalassa tiistaina 12.1.  

Palkinnon luovutti John Vikström, ja sen vastaanottivat Peace United -joukkueen kapteenit Aki Riihilahti ja Laura Österberg Kalmari sekä kampanjapäällikkö Eeva-Maria Laakso.

"Tänä aikana on entistä tärkeämpää, että edelleen löytyy urheilun kaltainen voima, joka rakentaa siltoja ja yhdistää ihmisiä. Peace Unitediin kuuluvat kaikki, jotka pelaavat yhteiseen hyvään riippumatta siitä, voittaako koskaan pokaaleja”, joukkueen kapteeni Aki Riihilahti totesi.

Peace United on henkinen joukkue, joka pelaa rauhan puolesta. Joukkueen tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä. Peace United on syntynyt osana Kirkon Ulkomaanavun Tekoja-kampanjaa, joka keskittyi vuonna 2015 nuorten väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisyyn.

Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinnon myöntää kirkkohallitus. Palkintoa on jaettu vuodesta 2012. Palkinnon myöntämisen perusteita ovat muun muassa eettisten arvojen edistäminen liikunnassa ja urheilussa, kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön edistäminen, inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio liikunnassa sekä syrjäytymisen ehkäisy liikunnan ja urheilun keinoin.

Lisätietoja:

Mikko Mäkelä, Kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyö, p. 050 439 1968
Peace United
Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Urheilugaalaa voi seurata Yle AreenassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä klo 18.15 alkaen