Hyppää sisältöön

Program och medverkande

Talare, plenum, café, andakter, musik, klädbytartorg och mycket mer. Allt det händer på UK och här hittar du mer information om programmet och de som medverkar.

Ungefär en vecka innan UK får du till din e-post ett programhäfte som bl.a. innehåller föredragningslistan och alla ärenden som ska behandlas på UK. När du kommer till UK får du ett tryckt exemplar. Men du kan också läsa programhäftet redan nu genom att klicka här. På denna sida hittar du också information om programmet och de medverkande.

Klädbytartorg

Klädbytartorget håller på att bli en tradition på UK. Den som vill får gå genom sin garderob och ta med plagg som ma inte längre använder. Vi byter hela och rena kläder som samlas in när man anläder till UK. Max 5 plagg/person. Klädbytartorget har fått inspiration av Marthorna och har blivit en del av flera församlingars evenemang under ekofastan. Frågor riktas till helena.salenius@evl.fi. 

Unga kvinnor väljer kläder på klädbytartorg.

 

Årets talare

På UK 2022 kommer vi att få höra två talare. Båda är aktiva, mångsidiga och har många järn i elden. På UK kommer de att på olika sätt beröra temat "Frihet" ur perspektivet att få vara sig själv och inte behöva uppleva förtryck.

Elina Sagne-Ollikainen

Elina Sagne-Ollikainen är bl.a. politiker, samhällsaktiv, mamma, fru och en av årets talare på UK. Som barn till både en finländare och afrikan vet hon vad det innebär att samtidigt passa in och vara utanför. Elina brinner för frågor om rättvisa och jämställdhet och vill arbeta för att alla människor, oberoende ålder, bakgrund, begränsningar eller kön, ska känna sig inkluderade. På UK kommer hon att tala kring utanförskap och rasism under rubriken "Det finns hundratals myror och ingen är likadan".

Elina Sagne-Ollikainen en somrig dag.

Bild: Teemu Ullgrén

Jan "Jani" Edström

Jani Edström är bl.a. baptistpastor, lärare, tänkare, jazzmusiker och en av talarna på UK 2022. Jani är alltid redo för djupa diskussioner, provar gärna på att se saker ur nya perspektiv och är inte rädd för att bli utmanad. Trumpeten är aldrig långt borta och åker fram vid passliga tillfällen för att spela en trudelutt. De senaste åren har Jani fördjupat sig mycket i regnbågsfrågor och kyrkans förhållande till dessa och på UK blir det de frågorna han talar kring.

Svartvit profilbild av Jan Edström.

Bild: Matti Aspvik

Årets kompband: Young Apostles

För musiken på UK 2022 står helsingforsbandet Young Apostles under ledning av Alex Mäkinen som spelar piano. På trummor hörs Edvard Busck-Nielsen, på bas Victor Vaenerberg, på elgitarr Lovisa Sandström och på sång Maryelle Steffansson. Maryelle och Alex har tillsammans skrivit årets temasång, "Vår Gud ger oss frihet". Klicka här för att lyssna till sången på YouTube. 

Programvärdar

Årets programvärdar är Jenna Ingves, historiestuderande från Kristinestad och...vem då? En programvärd har försvunnit! Har du ledtrådar? Hitta din inre detektiv och hjälp Jenna att hitta sin programvärdspartner!

UK-prästen

Årets UK-präst heter Claus Terlinden. Han är omsorgspräst och arbetar främst med personer med kognitiv funktionsnedsättning. Han söker och hittar Gud i naturen, kroppen och Bibeln. Han sysslar med scouting, spelar gitarr, älskar långa promenader och tystnad.