Hyppää sisältöön

Temasångtävlingen

Sedan 80-talet har det skrivits temasånger för varje nytt UK. Ofta har man utlyst en temasångtävling och många av sångerna har blivit viktiga i ungdomsarbetet. På denna sida kan du läsa mer om temasångtävlingen.

Delta i temasångtävlingen

Temasångtvlingen för UK2022 är avgjord. Vi gratulerar Maryelle Steffansson och Alex Mäkinen som skrivit det vinnande bidraget. "Vår Gud ger oss frihet." Tusen tack till alla som skickat in superfina bidrag! Hoppas ni alla fortsätter skriva sånger, deltar i tävlingen flera gånger och delar era sånger också i er församling eller andra sammanhang. Också till följande UK ordnas högst antagligen en temasångtävling, så låt kreativiteten flöda!

Regler och information

Ditt bidrag ska vara en fungerande allsång, vara lättsjungen och enkel att lära sig. Skicka in din text, helst tillsammans med noter och en inspelad ljudfil. Ditt bidrag behöver inte vara perfekt. Huvudsaken är att du har en tydlig idé som du kan förmedla via ljudfil och textdokument. Ifall ditt bidrag vinner kan vi senare hjälpa till med arrangemang, notskrivning mm. Du som lämnar in ett bidrag ska vara i UK-ålder dvs. under 30 år. Vinnaren premieras med ett arvode på 200 euro.

Bidragen skickas till rebecka.strahlman@evl.fi. Ditt bidrag ska vara oss på KCSA tillhanda senast på utsatt datum. Tilläggsuppgifter får du av Rebecka Stråhlman per e-post rebecka.strahlman@evl.fi eller per telefon, 040 6881 558.

Planeringsgruppen för UK fungerar som jury i tävlingen. Arrangörerna förbehåller sig rätten att inte använda något av de insända bidragen som temasång. UK (Kyrkans centralfond) får rättigheter till det vinnande bidraget för framtida användning.