Hyppää sisältöön

Memes

På UK 2021 delades en hel del memes, eftersom UK hade en Memes-kanal på UK:s server på Discord. Här är några av dem samlade i en berättelse om UK 2021.

Berättelsen om UK 2021

Det var en gång ett virus som invaderade hela världen och tvingade UK att hållas på distans. Alla grät stora tårar över att inte få träffas, men ålänningarna verkade vara riktigt nöjda med beslutet.

Bild av en nöjd säl och texten: Ålänningar när de slipper det där extra dygnet resor för att fara på UK.

Planeringsteamet jobbade hårt för att skapa ett så bra distansUK som möjligt. För att underlätta plenumarbetet utsågs presidiet på förhand.

Bild på senator Palatine från Star Wars-filmerna och texten: När ordförande och rösträknare för UK har utsetts på förhand. I am the senate.

Inte kanske helt koscher, men presidiet var toppen och efter denna utmaning klarar de säkert vad som helst. Vita huset nästa!

Bild på presidiet för UK 2021 iklädda tomteluvor. Inklippt en bild av Bernie Sanders i munskydd och tomteluva.

Trots alla förberedelser och allt planerande gick UK ändå inte riktigt som på Strömsö, inte ens fast Strömsös egen ”original chef” kom på besök.

Bild på Leonardo DiCaprio som pekar och texten: När hela holmens favvokock är med på UK "Nämen det är ju Micke!"

Men man kan alltid försöka se det ur den positiva synvinkeln: UK slog kanske rekord i tekniskt strul. Guldmedalj och första pris till UK! Vi kom ju faktiskt ändå i mål, trots att alla inte rymdes in i samma rum på Discord

Ritad bild av de tre vise männen utanför stallet och åsnan som säger: UK21 plenum röstkanal be like tyvärr killar. Vi är redan 25 här.

och vi fick flytta över sändningen till YouTube, medan deltagarna och talturerna måste hållas kvar på Discord.

Bild på Spongebob Squarepants vars ögon ser åt olika håll då har tittar på båda sidorna i ett uppslag i en bok. Texten: When you have to look at two places at once, Discord, YouTube.

Internetkopplingen fungerade ganska så varierande på olika håll i landet,

Bild på valstjärtfena som håller upp ett urskenat tåg. Texten: UK 2021 Discordservern och församlingarnas internethastighet.

vissa deltagare verkade ha någon sorts supermikrofon, medan andras mikrofoner bestämt sig för att strejka.

Bild på ett gråtande barn och texten: Känslan när du måste ändra ljudnivå mellan alla talare.

Det blev en hel del meditationsstunder då vi väntade på att bild och ljud skulle färdas hela vägen mellan UK:s studio och församlingarna.

Bild på flintskallig manlig försäljare som säger: 8 sec lag is the best I can do.

Deltagarna kämpade ändå tappert och fick sin röst hörd på ett eller annat sätt till sist.

Tredelad bild på en mås och olika texter. Första delen neutral och texten: När man pratar i plenum. Del två en mås som lutar bakåt och texten: Väntar på att tekniska problem ska funka. Del tre en skrikande mås och texten: När Jakob ska prata och måste höja volymen.

Trots alla tekniska problem höll det tekniska teamet sig lugnt, löste problemen och tappade inte huvudet.

Tvådelad seriebild med ett brinnande rum och en hund som sitter lugnt på en stol. På del ett texten: Tekniken på UK. På del två säger hunden: This is fine.

Också talaren Michael Björklund fick några extra utmaningar. Han skulle laga mat på ingredienser som deltagarna valt, men hade endast en mikro till sitt förfogande.

Bild på hundvalp som biter sig i läppen och texten: Micke då hans utrustning är en mikro.

Det visade sig också att mängden kryddpåsar i nudelförpackningen orsakade huvudbry för stjärnkocken. En åkte därför med in i mikron...

Bild på en snabbnudelförpackning och texten: Too advanced for Micke Björklund.

Coolt var det ändå när han hackade potatis snabbt som blixten.

Bild på flicka som är förvånad och texten: Micke goes fast. Tonje shock.

Programvärdarna var lite osäkra på om Micke visste vad en mikro var, om de fanns på Åland redan när han var barn? Micke själv var lite osäker, men åtminstone under tiden i Sverige hade han en mikro. Nuförtiden verkar det ändå finnas mikrovogsugnar på Åland.

Bild på fyra ungdomar kring en mikrovågsugn och texten: Åland tackar för snabb leverans av mikron.

Däremot fanns det ingen snö på Åland i januari, så när det var dags för deltagarna att ta sig an en UTmaning och göra snöänglar, gick det lite strävt.

Bild på flicka som försöker göra snöänglar på gräs och texten: Åländska snöänglar be like.

Vår UK-präst, Sofia, deltog aktivt i både aktiviteter, utmaningar och diskussioner och hejade och applåderade vilt åt deltagarnas engagemang.

Tredelad bild på ung präst som först är uppspelt, men sedan ledsen. Texten: UK-applåder på distans.

Jaa-a...det blev ett minnesvärt UK. Ett UK där både arrangörer, anställda, deltagare och inbjudna observatörer slet sitt hår som aldrig förr, men också ett UK där vi fick skratta och ta utmaningarna med humor. Unga fick diskutera och påverka och genom sånger och andakter blev vi påminda om det viktigaste – Den viktigaste – av allt och alla: vår fantastiska Gud som bär oss genom alla livets utmaningar, för vilken inget är omöjligt, som kan vända det värsta nederlaget till den största segern.

Tre olika bilder av Jesus. Första bilden Jesus omringad av barn och texten: He protec. Andra bilden Jesus driver ut försäljare från templet och texten: He attac. Bild på Jesus som mättar 5000 med fem bröd och två fiskar, texten: but most importantly He multoply snack.