Hyppää sisältöön

Kouluttajat ja konsultit seurakunnan tukena

Polku-kouluttajat ja konsultit auttavat seurakuntaa hyödyntämään Polku-mallia seurakunnan kokonaisuuden jäsentämiseksi ja kehittämiseksi.

Polku-koulutukset

Kirkon kasvatuksen päivän webinaarissa 13.1. 2021 on useita Polku-kanavia. Myös hiippakunnat järjestävät vuonna 2021 Polku-webinaareja tai orientaatiopäiviä.

Kirkkohallituksen lisäksi esimerkiksi Lasten ja nuorten keskus ry ja Seurakuntaopisto tarjoavat Polku-koulutuksia. Koulutuksia löytyy kirkon henkilöstökoulutuskalenterista halusanalla Polku. Heillä on tarjolla myös tilauskoulutuksia tai seurakuntakohtaisia konsultointeja.

Konsultointi

Lapuan hiippakunta on vuodesta 2020 alkaen pilotoinnut seurakunnan konsultointia Polku-mallia hyödyntäen. Polku on näyttäytynyt hyvin toimivana työvälineenä esimerkiksi tilanteessa, missä resurssien muuttuessa seurakunnan työ ja toiminnot organisoidaan uusiksi tai tilanteessa, missä halutaan vahvistaa seurakuntalaisten omaa toimijuutta, vuorovaikutusta tai yhteisöllisyyden kehittymistä. Konsultoinnin mallia esitellään pilotointivaiheen jälkeen ja sitä on mahdollista hyödyntää myös muissa hiippakunnissa.

Koulutustiedustelut

Katri Vappula, Kirkkohallitus
katri.vappula@evl.fi

Satu Reinikainen, Seurakuntaopisto
satu.reinikainen@seurakuntaopisto.fi

Timo Tulisalo, Lasten ja nuorten keskus ry
timo.tulisalo@lastenjanuortenkeskus.fi

Päivitetty