Hyppää sisältöön

Lähetys

Missio nähdään entistä enemmän kirkon kokonaisvaltaisena vuorovaikutuksena sitä ympäröivän maailman kanssa.

Lähetys

Kirkkona oleminen (missio) merkitsee ulospäinsuuntautumista. Missio nähdään entistä enemmän kirkon kokonaisvaltaisena vuorovaikutuksena sitä ympäröivän maailman kanssa. Tähän kuuluvat sekä paikallinen toiminta (seurakunnat) että osallistuminen maailmanlaajaan kirkkojen yhteiseen toimintaan.

Tapahtumat

Poiminnot

 • Kirkkomme kansainvälisen työn taloustilastoissa näkyy koronan vaikutus

  Vuonna 2020 järjestöt saivat seurakunnilta ja yksittäisiltä lahjoittajilta vajaa 50 miljoonaa euroa. Laskua edellisvuodesta on kaiken kaikkiaan 6,6 % ja kokonaistulos on pienin kymmeneen vuoteen. Myönteisiäkin ilmiöitä on nähtävissä.

 • Kirkon oppilaitostyöntekijät ovat opiskelijoiden arjen tukena

  Kirkon oppilaitostyöntekijät kohtaavat paljon opiskelijoita ja käyvät heidän kanssaan keskusteluja. Opiskelijoita mietityttävät erityisesti ihmissuhteet ja opintojen sujuminen. Myös elämän kriisitilanteissa käännytään kirkon työntekijän puoleen.

 • Ovet auki ykseydelle ja yhteydelle. Ekumeeninen toimintalinjaus vuoteen 2026

  Piispainkokous hyväksyi 13.4.2021 tämän Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ekumeenista toimintaa kirkon elämän eri tasoilla vuoteen 2026 suuntaavan linjauksen. Siinä liitytään kirkon yleisstrategian keskeisiin perusperiaatteisiin. Asiakirjassa avataan ja viitoitetaan sitä, miltä pohjalta ja miten tavoittelemme tulevina vuosina kirkkona ja luterilaisina kristittyinä kristittyjen yhteyttä ja sitä kautta kirkon kokonaistehtävän entistä parempaa toteuttamista.

 • Ekumeeninen ajankohtaiskatsaus 2020

  Vuosi 2020 tulee jäämään historiaan Covid-19-pandemian leimaamana poikkeusvuotena. Pandemia vaikutti kaikkialla maailmassa ja sillä oli merkittävää vaikutusta myös kansainvälisten kirkkoliittojen ja niiden jäsenkirkkojen toimintaan.

 • Maistiaisia Koulutuskeskuksen vuoden 2022 koulutuksista

  Kirkon koulutuskeskus tarjoaa vuonna 2022 niin uutuuksia kuin aiemmilta vuosilta tuttuja koulutuksia.