Hyppää sisältöön

Rippikoulukehittäjien päivät 29.-30.10 Kouvola

Uusi rippikoulusuunnitelma on ollut voimassa kaikissa rippikouluissa reilun vuoden verran, siirtymäajan päätyttyä 1.10.2018. Rippikoulukehittäjien päivillä pysähdymme tarkastelemaan millaisia muutoksia uusi rippikoulusuunnitelma on tuonut tullessaan ja mihin suuntaan ollaan menossa. Osallistumismaksu on vain 100€(sisältää majoituksen kahden hengen huoneessa Sokos hotelli Vaakunassa, ruuat ja ohjelman). Jos osallistut vain tiistaina, hinta 70€. Osallistuminen koko tapahtumaan ilman yöpymistä 80€. Kaikki rippikoulutyöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Ilmoittautuminen 15.9. asti.

Ilmoittatumaan pääset tästä ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 15.9.

Ohjelma

ti 29.10.

10.00 alkaen ilmoittautuminen ja tavaroiden tuonti Kouvolan seurakuntakeskukseen, Savonkatu 40

11.00 messu Kouvolan kirkossa, Marjoniementie 5

12.00 lounas Kouvolan seurakuntakeskuksessa, Savonkatu 40. Tavarat voi tuoda seurakuntakeskuksen lukittuun tilaan myös messun jälkeen. Majoittuminen tapahtuu kanavien jälkeen.

13.00 Pysyvää ja muuttuvaa. Näkökulmia nuorisokulttuurin muutokseen 2010-luvulla. Kouvolan seurakuntakeskus. Alustus nuoristutkija Tomi Kiilakoski. Kommenttipuheenvuoro kasvatus ja perheasiain yksikön johtaja Jarmo Kokkonen. Paneeli keskustelu aiheesta. 

 

14.30 kahvit

 

 15.00-16.15 kanavat vol 1, Kouvolan seurakuntakeskus 

a) Tubettamisen ihmeellinen maailma

Videot kiinnittävät nuoren huomioin tehokkaimmin. Miten hyödyntää Youtubea ja videoita rippikoulussa opetuksen ja yhdessäolemisen tukena. Tubettamisen ihmeellistä maailmaa avaamassa pastori Jussi Koski ja kanttori Risto Eskola.

b) Kehittävä arviointi

Kuka, miten ja missä vaiheessa rippikoulua arvioidaan? Miten rippikoulua voisi arvioida yhdessä nuorten kanssa, nuoria kannustaen ja tukien? Kanavassa paneudutaan rippikoulun arviointiin ja etsitään eteenpäin katsovia tapoja arvioida rippikoulua yhdessä nuorten kanssa. Mukana rippikoulupappi Vilppu Huomo Espoosta.

c) Rippikoulun palvelupolulla

Miltä rippikoulu näyttää rippikoululaisen ja hänen perheensä näkökulmasta, kun sitä tarkastellaan kokonaisuutena? Miten rippikoulu voisi vastata vielä paremmin nuoren tarpeisiin ja olla monin tavoin hyvä kokemus? Palvelumuotoilun mahdollisuuksia rippikoulutyön kehittämiselle pohtii kanssanne Nuori kirkko ry:n koulutussuunnittelija Sanna Jattu.

d) Kuinka kaikki muuttui RKS 2017 myötä? -Jyväskylän esimerkki

Osallistumisjakso ilman rippikoulukorttia? Nuoret mukaan suunnittelemaan? Yhteys koteihin? Jumalanpalvelus tutummaksi? Tule jakamaan yhdessä rippikoulu-uudistuksen mahdollisuuksia ja kokemuksia. Mukana pastori Ville Tikkanen Jyväskylästä.

e) Toivon dialogit -toimiva menetelmä rippikouluun

Ripariryhmä, joka ei muuten ollut erityisen keskusteleva, otti dialogin omakseen. Jopa odotti innolla niiden alkua. Dialogissa on nuorten aika puhua ja jakaa, kuulla ja tulla kuulluksi. Kanavassa käydään lyhyt fasilitoitu dialogi ja pohditaan sen mahdollisuuksia Suuri Ihme -tavoitteiden kannalta. Dialogia ohjaamassa pastori Anna-Maija Viljanen-Pihkala Helsingistä. 

 

f) Rippikoulu ja messu

Kymenlaaksolainen näkökulma messun toteutukseen riparin aikana ja riparilaisten kanssa. Tule mukaan innostumaan uusista ideoista. Työskentelyä ohjaamassa pastori Johanna Pesonen ja kanttori Jarmo Kaijansinkko.

 

Kanavien välissä pientä purtavaa

 

16.45-18.00 Kanavat vol 2., Kouvolan seurakuntakeskus 

a) Tubettamisen ihmeellinen maailma 

b) Kehittävä arviointi

c) Rippikoulun palvelupolulla

d) Kuinka kaikki muuttui RKS 2017 myötä? -Jyväskylän esimerkki

e) Toivon dialogit -toimiva menetelmä rippikouluun

f)  Rippikoulu ja messu

 

Majoittuminen Sokos Hotelli Vaakunaan, Hovioikeudenkatu 2

 

19.00 Illallinen ja illanvietto Sokos hotelli Vaakunassa 

 

ke 30.10.

9.30 Aamurukous Kouvolan kirkossa

10.00 Piispa Häkkinen ja näkökulmia Uudesta RKS 2017:sta

kahvia

Pieniä spotteja tulevasta: Pipliaseuran raamattusovellus, Eden elokuva-projekti, uusi gospelmusiikki-sivusto, Vihreät riparit 2.0 

12.30 Lounas ja kotiin

 

Lisätieodot: jari.a.pulkkinen@evl.fi 

Päivitetty