Hyppää sisältöön

Rippikoulujen itsearviointi

Tervehdys rippikoulujen työntekijät! Osana uuttaa rippikoulusuunnitelmaa otetaan käyttöön valtakunnallinen nuorten mobiili-itsearviointilomake. Nuorten itsearviointilomake on osa kaikkien rippikoulujen arviointia.

Nuorten itsearvioinnin tulokset 2021

Nuorten rippikoulun itsearvioinnin tulokset 2021.

Vuonna 2021 nuorten itsearviointiin vastasi yli 20 000 nuorta. Lomakkeen kysymykset on laadittu uuden rippikoulusuunnitelman tavoitteista käsin yhdessä tutkijoiden ja työntekijöiden kanssa. Vastaukset antavat peilin rippikoulun arviointiin seurakunnassa. Lomake on auki syyskuun 2021 loppuun asti.

Vuonna 2020 nuorten itsearviointilomakkeeseen vastasi yli 18 000 nuorta. Tutustu vuoden 2020 kyselyyn. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Vuoden 2021 linkit rippikoulujen itsearviointiin:

Tietoa itsearviointilomakkeesta
Lomakkeella on väittämiä, joita arvioidaan asteikolla 1-7 (1=täysin eri mieltä ja 7 täysin samaa mieltä). Kysymykset on tehty yhdessä tutkijoiden ja rippikoulun työntekijöiden kanssa. Ohjeistuksessa on tärkeää kertoa nuorille ja heidän huoltajilleen, että kyselyn tuloksia hyödynnetään rippikoulun valtakunnallisessa ja paikallisessa kehittämisessä. Kyselyyn vastataan kuitenkin nimettömästi, jolloin tietosuoja säilyy.

Kyselyn tekijä on kirkon kasvatus ja perheasiat -yksikkö. Itsearviointilomakkeen täyttöön kannattaa varata yhteinen aika, jolloin kaikki käyvät vastaamassa lomakkeen väittämiin. Pääsääntöisesti ryhmät ovat vastanneet kyselyyn joko intensiivijakson viimeisenä päivänä tai konfirmaatioharjoitusten yhteydessä. 

Lomakkeen käyttö on varsin helppoa ja toimii mobiililaitteilla. Jakakaa alla oleva linkki nuorille ja pyytäkää heitä vastaamaan väittämiin.

Valtakunnalliset tulokset ja seurakuntakohtaiset tulokset kootaan kirkon yhteiseen tietokantaan uuden Sakastin rippikouluosioon. Sakastin rippikouluosioon tulee linkki, jonka kautta löytyvät kaikki itsearviointi koosteet. Ohjeet tulevat myös Sakastin sivuille. Kirkon yhteisessä tietokannassa vastaukset päivittyvät kahden viikon välein, jolloin seurakunnat saavat mahdollisimman reaaliaikaista tietoa oman seurakuntansa vastauksista. 

Jos teillä on mitä tahansa kysyttävää, soittakaa tai laittakaa viestiä:

Päivitetty