Hyppää sisältöön

Rippikoulu

Rippikoulu on yksi kirkkomme suurimmista aarteista. Näiden sivujen tarkoitus on palvella rippikoulun työntekijöitä niin, että aarteemme on etsimisen ja löytämisen arvoinen myös 2020-luvulla.

Rippikoulu
Suuri Ihme - Rippikoulua etänä (pdf)

Ohje COVID19-pandemiaan liittyvässä poikkeustilanteessa, kun rippikouluissa ei ole mahdollista kokoontua turvallisesti samaan tilaan.

Rippikoulun järjestäminen poikkeusoloissa


Tervehdys kollegat rippikoulutyössä!

Elämme monella tavalla poikkeuksellisia aikoja. Rippikoulujen kevään tapaamisia on peruttu, pääsiäisajan intensiivijaksoille etsitty uusia ajankohtia ja osittain siirrytty myös etätyöskentelyyn. Parhaillaan seurakunnat eri puolilla Suomea valmistautuvat kesän intensiivijaksoihin. 

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa ihmisten terveys ja sitä turvaavat viranomaismääräykset ovat ehdoton lähtökohta ja ne ohjaavat valmistautumistamme tulevaan rippikoulukesään. Leirejä ja muita rippikoulukohtaamisia järjestetään vasta, kun viranomaiset ovat antaneet siihen selkeän luvan. Emme tällä hetkellä tiedä, miten tilanne tulee kehittymään, mutta varautuminen vaihtoehtoisiin toteutuksiin tulee käynnistää. Monin paikoin seurakunnissa on näin jo tehty.

Kevään aikana on tärkeää aktiivinen yhteydenpito nuoriin, heidän huoltajiinsa sekä isosiin. Nähdyksi ja kuulluksi tuleminen seurakunnan puolelta on kaikenikäisille toivoa vahvistava kokemus.  

Tällä hetkellä suosittelemme, että rippikoulujen kesän intensiivijaksoihin varaudutaan suunnittelemalla rippikoulut toteutettavaksi kokonaan tai osittain etätyöskentelynä, mikäli lähiopetus ei ole mahdollista. Toinen vaihtoehto on selvittää rippikoulujen intensiivijaksojen siirtämistä loppukesään/alkusyksyyn, mikäli tämä on nuorten ja heidän perheidensä sekä tilojen puolesta mahdollista.

Suuri Ihme - Rippikoulua etänä -ohjeistuksen löydät tämän sivun kärjestä. Piispainkokous päätti 15.4.2020, että kesän 2020 rippikoulut toteutetaan poikkeusolojen jatkuessa siten, että rippikoululeirien ja päivärippikoulujen lähiopetusta siirretään myöhempään ajankohtaan sekä käytetään etäopetusta tarvittaessa tukitoimena. 

Näille sivuille on koottu myös lisää etämateriaalia. Ajankohtaisin tieto rippikouluihin liittyen on koottu tänne evl.fi/plus -sivuston rippikouluosioon.

 


>> Suuri Ihme - Rippikoulusuunnitelma 2017

>> Ett stort under - Plan för konfirmandarbetet 2017

>> A Great Miracle - Confirmation Plan 2017

>> Isoja ihmeitä - Isostoiminnan linjaus 2016

>> Big Wonders - YCV Activity Guidelines 2016


Ota yhteyttä

asiantuntija
Toiminnallinen osasto
Kasvatus ja perheasiat
Eteläranta 8
00130 Helsinki
Päivitetty