Hyppää sisältöön

Nuorisotyö

Tuemme seurakuntia nuorisotyön yhteisten suuntaviivojen ja strategioiden valmistelussa. Toimimme yhdessä hiippakuntien ja järjestöjen sekä muiden yhteistyötahojen kanssa ja järjestämme ajankohtaisia neuvottelupäiviä. Huolehdimme, että nuorisotyö on kirkossa nuoria osallistavaa, kristityn identiteettiä vahvistavaa ja spiritualiteettia hoitavaa. Pidämme tärkeänä suvaitsevaisuus- ja rauhankasvatusta, vastuuseen kasvamista ja syrjäytymisen ehkäisyä.

Kaksi nuorta rantakalliolla kauniissa auringonlaskussa kesällä. Toinen soittaa kitaraa.

Tule mukaan Sekasin-chatin päivystäjäksi - Sinua tarvitaan, jotta kukaan ei jää yksin

Korona-ajan rajoituksilla on ollut heikentävä vaikutus nuorten hyvinvointiin. Koronaepidemia on vaikutuksiltaan hyvin laaja ja poikkeusoloilla on erityisen suuret vaikutukset erityisesti nuoriin ikäluokkiin, kriisin sosiaaliset vaikutukset voivat olla myös erittäin pitkäaikaisia.

Näitä vaikutuksia on tarkasteltu useissa tutkimuksissa, selvityksissä ja raporteissa. Koronatilanne on aiheuttanut nuorissa monia erilaisia kielteisiä tunteita, joista tärkeimmiksi ovat nousseet ahdistus, huolestuneisuus ja yksinäisyys.

Nuoruutta on vaikeaa elää etänä. Nuorten elämässä sosiaalisilla kontakteilla on muihin väestöryhmiin verrattuna suurempi merkitys. Esimerkiksi monet merkittävät ystävyyssuhteet ja verkostot solmitaan toisella ja kolmannella asteella tai harrastustoiminnan parissa. Näitä suhteita ei pääse samalla tavalla muodostumaan pitkien etäopiskelujaksojen tai harrastustoiminnan taukojen aikana.

Nuoret tarvitsevat nyt apua. Monet nuoret myös osaavat hakea apua esim. Sekasin-chat tai muiden palvelujen kautta. Tilastot ja tutkimukset ovat osoittaneet myös auttavien tahojen riittämättömyyden. Iso osa nuorista on jäänyt useiden yrityskertojen jälkeen vaille kuuntelijaa tai avuntarjoajaa. Nyt tarvitaan koko nuorisotyöalan vahvaa yhteistyötä. 

Tule mukaan Sekasin-chat päivystäjäksi

Kirkkohallituksen Kasvatus ja perheasiat -yksikön ja Sekasin-kollektiivin kesken on käyty yhteistyöneuvotteluja ja yhteistyö on nyt käynnistymässä. Seurakuntien työntekijöille tarjotaan ilmaista koulutusta. Koulutus koostuu 3 tunnin webinaarista sekä itseopiskelumateriaalista Moodle-alustalla. Webinaareja on tarjolla päivä- ja ilta-aikaan huhti-toukokuussa: 

Ti 6.4 klo 14-19
Ma 12.4 klo 9-12
Ma 19.4 klo 13-16
Ti 27.4 klo 16-19
Ke 5.5 klo 13-16
Ma 10.5 klo 16-19
Ti 18.5 klo 13-16

Ilmoittaudu mukaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Webinaari-ilmoittautumisen kuittausviestissä saat ohjeet Moodle-materiaalin eli Sekasin-Materiaalipankin käyttöön. Materiaalipankista kannattaa lukea Sekasin-peruskoulutuksen osiot 1-4 - mielellään jo ennen webinaaria, jos ehdit. Osio 5 käydään tiivistetysti läpi webinaarissa. Materiaalipankki tarjoaa tämän lisäksi paljon lisämateriaalia päivystystyön tueksi ja se säilyy käytössäsi koko Sekasin-urasi ajan. Mikäli webinaarin ajankohtaa ei näy ilmoittautumisvalikossa, se on jo täynnä. Lisätietoa koulutuksesta pihla.aaltonen@sekasin.fi 

 


Ota yhteyttä

asiantuntija
Toiminnallinen osasto
Kasvatus ja perheasiat
Eteläranta 8
00130 Helsinki
Päivitetty