Hyppää sisältöön

Liikunnan ja urheilun ansiomerkit

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuosittain (26.2.) liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä suomalaisen liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille.

Vuoden 2019 palkitut johtava nuorisotyönohjaaja Juha Pitkä Tuusulan seurakunnasta ja lehtori Sami Ritokoski Diakista

Vuoden 2019 palkitut johtava nuorisotyönohjaaja Juha Pitkä Tuusulan seurakunnasta ja lehtori Sami Ritokoski Diakista. Ansiomerkin ovat saaneet myös asiantuntija Mikko Mäkelä Kirkkohallituksesta,  liikuntapappi Eeva-Liisa Helle-Lahti Kuortaneelta, lähetyssihteeri Jari Koskinen Lahdesta sekä Ansioristin emeritus-arkkipiispa John Vikström. Onnea kaikille!

Ansiomerkki-ehdotukset toimitetaan opetus- ja kulttuuriministeriöön jakovuotta edeltävän lokakuun 31. päivään mennessä. Valtion liikuntaneuvosto käsittelee ehdotukset ja antaa niistä lausunnot opetus- ja kulttuuriministeriön päätöstä varten.

Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunta hakee seurakuntien ja kirkon edustajille ansiomerkkejä. Esitykset pyydetään Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan sihteerille. 

Esityksiä varten pyydetään täyttämään hakemuslomakkeet ja toimittamaan ne sihteerille: mikko.makela(at)evl.fi syyskuun loppuun mennessä.

Lomakkeet ja tarkemmat ohjeet löytyvät OKM:n sivuilta

Päivitetty