Hyppää sisältöön

Keräykset ja kampanjat

Anna avain ammattiin -kampanja

Kirkon Ulkomaanavun Anna avain ammattiin -kampanjassa tavoitteena on antaa konfliktista toipuvien maiden nuorille avain tulevaisuuteen luomalla heille mahdollisuuksia koulutukseen ja työllistymiseen. Kampanjan materiaalit ja osallistumisvinkit tukevat globaalikasvatuksen ja varainhankinnan järjestämistä seurakunnassa. Lisätietoja Avain ammattiin-kampanjastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kirkkokahvila

Kirkkokahvila on toimintamuoto, jonka voi perustaa seurakuntaan yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa. Kahvilan tuotolla tuetaan Kirkon Ulkomaanavun työtä maailman köyhimmissä maissa. Jos päätätte perustaa Kirkkokahvilan, saatte käyttöönne Kirkon Ulkomaanavun Kirkkokahvila -ilmeen. Lisätietoja antaa yhteyspäällikkö Katriina Kong, p. 040 647 2902, katriina.kong(at)kirkonulkomaanapu.fi. 

Kirkon Ulkomaanavun päivätyökeräys

Päivätyökeräyksen avulla autetaan Haitin lapsia ja nuoria saamaan uudet ja turvalliset koulut. Kerro paikkakuntasi yläkoulujen ja lukioiden opettajille Kirkon Ulkomaanavun päivätyökeräyksestä, joihin koulut voivat osallistua. Päivätyökeräyksessä oppilaat työskentelevät päivän valitsemassaan yrityksessä ja lahjoittavat palkkionsa keräykseen. Koulu voi itse päättää sopivan ajankohdan keräykselle. Lisätietoja Kirkon Ulkomaanavun päivätyökeräyksestäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kylväjän keräyskohteet

Kylväjällä on monia keräyskohteita, joiden avulla voi olla tukemassa työtä maailmalla. Lisätietoa Kylväjän keräyksistä.

Lasten pankki

Suomen Lähetysseuran Lasten pankkiin kerätään varoja, jotta lapset eri puolilla maailmaa pääsisivät kouluun, voisivat opiskella ammatin ja rakentaa hyvää tulevaisuutta. Lisätietoja Lasten pankistaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Nopean toiminnan joukot

Kun katastrofin mittasuhteet ylittävät paikalliset voimavarat, tarvitaan kansainvälisiä avustustyöntekijöitä. Kirkon Ulkomaanapu tekee humanitaarista työtä katastrofien keskellä.

Lipaskeräys on helppo tapa olla ratkaiseva osa avun ketjua. Muodostakaa seurakuntaan oma nopean toiminnan joukko, tilatkaa seurakuntaan keräyslippaat ja –liivit ja järjestäkää lipaskeräys. Kirkon Ulkomaanapu toimittaa seurakunnalle tietoa ajankohtaisesta katastrofikohteesta tai voitte kerätä katastrofirahastoon.

Kirkon Ulkomaanapu hankkii kerätyillä varoilla katastrofialueelle puhdasta vettä, suojaa, lääkkeitä ja ruokaa. Lisätietoja: Kaarina Meskanen, kaarina.meskanen(at)kirkonulkomaanapu.fi, puh. 020 787 1200. 

Oma kampanja

Tee oma keräyskampanja tai osallistu jo perustettuun keräykseen. Kirkon Ulkomaanavun Oma kampanja on helppo tapa auttaa kehitysmaiden köyhimpiä ihmisiä. Voit valita lahjoituskohteesi Kirkon Ulkomaanavun verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Suvivirsi-tapahtuma

Suomessa koulun päättymisen yhteydessä linnut laulavat ja suvivirsi soi. Voit ottaa käyttöösi koulun päättymisen yhteyteen tuotetut seurakuntamateriaalit sekä järjestää paikkakunnallasi Suvivirsi -tapahtuman. Tapahtuman tuotolla tuetaan koulutusta maailman köyhimmissä maissa Kirkon Ulkomaanavun työn kautta. Lisätietoja Suvivirsi-tapahtumastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Taksvärkki-keräys

Taksvärkki ry edistää kehitysmaiden lasten ja nuorten elinoloja ja ihmisoikeuksia. Kampanjoillaan Taksvärkki kannustaa suomalaisia nuoria maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen. Taksvärkin tuottamat globaalikasvatusmateriaalit kuten lyhytdokumentit, videoklipit ja aamunavaukset ovat vapaasti käytössänne. Lisätietoa TaksvärkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tasaus-kampanja

Suomen Lähetysseuran Tasaus-kampanja muistuttaa siitä, että moni asia maailmassa ei jakaudu tasan. Se kutsuu kaikenikäisiä keräämään ja kampanjoimaan tasaamisen edistämiseksi kaksi kertaa vuodessa tasaus-päivien aikaan. Toimiminen toisten hyväksi on tärkeää, myös lapsille ja nuorille. Lisätietoja Tasaus-kampanjasta.

Toisenlainen lahja

Toisenlainen lahja on Kirkon Ulkomaanavun eettinen lahja. Lahjojen tuotolla tuetaan Kirkon Ulkomaanavun työtä maailman köyhimmissä maissa. Se sopii toiminnaksi ja varainhankinnaksi rippikouluun ja nuorten toimintaan. Lisätietoja Toisenlaisesta lahjastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. Lisätietoja yhteisvastuukeräyksestäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Päivitetty