Hyppää sisältöön

Seurakuntaliitos ja jumalanpalveluselämä

Muutosten keskellä seurakunta on aina kääntynyt Jumalan puoleen rukouksessa. Seurakuntarakenteen muutos kutsuu rukoukseen kaikkien muutokseen liittyvien hallinnollisten ja käytännöllisten kysymysten keskellä.

Seurakunnan rakenteelliset muutokset tulevat voimaan vuoden vaihteessa. Tässä aineistossa tarjotaan virikkeitä kahteen tilaisuuteen: rukoushetkeen seurakunnan lakatessa tai liittyessä toiseen sekä uuden seurakunnan ensimmäiseen messuun. Vuoden viimeisenä päivänä järjestettävässä rukoushetkessä hyvästellään vanha seurakunta ja kiitetään siitä. Uuden vuoden ensimmäisenä päivänä vietetään uudessa tilanteessa olevan seurakunnan ensimmäinen yhteinen messu, jonka hyvä suunnitteleminen on tärkeää. Virikeaineisto sisältää ehdotuksia Raamatun teksteiksi, virsiksi ja rukouksia. Aineiston osia voidaan käyttää muissakin seurakunnan tilaisuuksissa.

Tämän aineiston pohjana on toiminut arkkihiippakunnan jumalanpalvelus- ja musiikkitoimikunnan valmistelema aineisto. Aineiston muokkaukseen ja laajentamiseen ovat osallistuneet Kati Jansa, Mika Mäntyranta, Teija Tuukkanen ja Terhi Paananen. Työryhmä toivoo, että aineisto mahdollisimman hyvin palvelee muutoksen keskellä olevia seurakuntia.

Päivitetty