Hyppää sisältöön

Kirkon diakoniarahasto

Kirkon diakoniarahasto (KDR) on kirkon yhteinen avustusrahasto. Se avustaa yllättäviin taloudellisiin vaikeuksiin tai hätätilanteisiin joutuneita perheitä ja yksityishenkilöitä Suomessa. Avustusta voit hakea seurakuntien diakoniatyön kautta. Oman seurakuntasi löydät esimerkiksi omalla kotisoitteellasi tästä.

Avustuksen tarkoituksena on auttaa vaikean taloudellisen tilanteen yli, minkä jälkeen avustuksen saaja selviää eteenpäin joko omin voimin tai yhteiskunnan avun turvin ja paikallisseurakunnan työntekijöiden tukemana. Siksi avustusta voi saada vain kerran samaan avustuskohteeseen tai kriisitilanteeseen vedoten.

Avustusvarat koostuvat KDR:lle kerätyistä kolehdeista, yksityishenkilöiden, säätiöiden ja järjestöjen lahjoituksista sekä Yhteisvastuukeräyksen tuoton osuudesta.

Rahasto voi ottaa vastaan lahjoituksia.

Tilinumero on FI15 8000 1100 0602 28, DABAFIHH.

Keräysluvan numero: RA/2020/1364

Avustus on osa kokonaisvaltaista diakoniatyötä. Seurakunnan diakoniatyöntekijä kohtaa avun tarvitsijan ja tarvittaessa lähettää avustushakemuksen Kirkon diakoniarahastolle. Diakoniatyöntekijän kautta haetaan myös Tukikummit-säätiön avustusta. Hakemuskaavake ja ohjeita sen täyttämiseen on kirkon työntekijöiden intranetissä SakastissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Muita avustustyötä tekeviä järjestöjä, säätiöitä ja rahastoja löytyy täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

KDR:n ajankohtaisia yhteistyökumppaneita ja tukijoita ovat mm. 

Tukikummit-säätiö

Odd Fellow Samaria ry

Kotimaanapu / Kaikille kone -kampanja

Yhteisvastuukeräys

Tietoa Kirkon diakoniarahaston toiminnasta

Vuonna 2020 käsiteltiin hakemuksia 826 kpl, joissa haettiin avustusta 1 923 734 €. Avustuksia myönnettiin 672 €, yhteensä 960 219 €.  Liitteistä löydät vuoden 2020 toimintakertomuksen sekä tietoa vuoden 2020 avustustoiminnasta.

Ota yhteyttä

diakoniarahaston sihteeri
Toiminnallinen osasto
Diakonia ja sielunhoito
ETELÄRANTA 8
00130 Helsinki
asiantuntija
Toiminnallinen osasto
Diakonia ja sielunhoito
ETELÄRANTA 8
00130 Helsinki
avustusvalmistelija
Toiminnallinen osasto
Diakonia ja sielunhoito
Eteläranta 8
00130 Helsinki
avustuskäsittelijä
Toiminnallinen osasto
Diakonia ja sielunhoito
Eteläranta 8
00130 Helsinki

KDR

Päivitetty