Hyppää sisältöön

Verkkoseminaarisarja ajankohtaisaiheista

Ajankohtaiset aiheet puhututtavat ja koskettavat myös kirkkoa, uskonnollisia arvoja ja näkemyksiä. Tallenteissa asiantuntijanäkökulmia ja uusia ideoita.

Syksyllä 2021

Pe 26.11. klo 9- 10 "Alttarilta arkeen" - miten seurakunta voi tukea aviopareja ja parisuhteen hyvinvointia?

Parisuhteen hyvinvoinnilla on vahva vaikutus henkilökohtaiseen ja koko perheen hyvinvointiin. Miten seurakunnassa tuemme parisuhdetta ja aikuisten hyvinvointia? Millaista on ennakoiva ja vahvistava tuki? Miten teemme yhteistyötä järjestöjen ja kunnan toimijoiden kanssa? Miten kannustamme vapaaehtoisia kehittämään ja toteuttamaan parisuhdetoimintaa seurakunnassa?

Verkkoseminaarissa ideoita ja kokemuksia seurakunnan parisuhdetoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen sekä vapaaehtoisten kouluttamiseen.

Tietoisku toteutetaan Teams- kokouksena. Mukana mm. perheterapeutti Arja Seppänen Kangasalan seurakunta.  

liisa.valila@evl.fi

 

KEVÄÄN 2021 VERKKOSEMINAARIEN TALLENTEET:

Ma 10.5. 2021 Toivon ja eksytyksen markkinat - Miten kohtaan salaliittoteoriat lähipiirissä? Osa 2.

 

Millä tavoin salaliittoteoriat vaikuttavat kristillisissä yhteisöissä sekä perheissä ja millä tavoin voimme kohdata salaliittoteorioihin vahvasti sitoutuneita. Seminaarin juontaja viestintäasiantuntija Janne "Rysky" Riiheläinen. 

Mukana tilaisuudessa ovat erityisasiantuntija, THL, Anneli Portman, projektityöntekijä, Exit-hanke, Matti Cantell, Hdl, perheneuvoja Kati Häkkinen, piispa Seppo Häkkinen ja kansanedustaja Veronika Honkasalo.

Seminaarin tallenne on katsottavissa täällä.

 

Ke 14.4. 2021 Sateenkaariparit -mitä kuuluu nyt?

Miten seurakunta voi vahvistaa eri-ikäisten sateenkaariparien hyvinvointia? Millaista tukea tarjoaa vertaistoiminta ja millaista tukea saa järjestöiltä ja ammattilaisilta? Mitä tarkoittaa vähemmistöstressi?

Kouluttajat: Hensku Kettusaari Snellu, Helsingin seurakuntayhtymä, Seppo Viljamaa, perheasiainneuvottelukeskuksen johtaja Kokkolasta, Sanna Metsäpuu ja Terhi Väisänen Sateenkaariperheiden Perhesuhdekeskuksesta sekä vertaisohjaajapareja.

TALLENTEET SEMINAARISTA: Sanna Metsäpuu ja Terhi Väisänen https://www.youtube.com/watch?v=oOkVH_-ZMLk ja Hensku Kettusaari https://youtu.be/YwtcGWpiyNg

 

To 8.4. 2021 Viljellen ja varjellen - maaseutuyrittäjä ja kirkko

Miten voi suomalainen maatalousyrittäjä?

Kun yrittäjä voi hyvin, heijastuu se välittömästi yrityksen toimintaan, karjan hyvinvointiin, lähiyhteisöön, perheeseen ja parisuhteeseen. Miten seurakunnat paikallisesti ja kirkko valtakunnallisesti voi elää mukana maaseudun elämässä? 

Mukana keskustelussa piispa Jukka Keskitalo Oulusta, kirkkoherra Kari Lauri Kalajoelta, lehtori, yrittäjä Kati Partanen Iisalmesta, maatalousyrittäjä, pastori Jarmo Latvanen Akaasta, projektityöntekijä ja luomuviljelijä Anni Kekki Lappeenrannasta, maatalouslomittaja ja pastori Karoliina Löytty Ylöjärveltä ja perheneuvoja Terhi Ruokonen-Jalo Kotkasta. Videotervehdyksen lähettävät lypsykarjatilalliset Laura ja Eero Jaskara perheineen Hämeenkyröstä.

TALLENNE SEMINAARISTA: https://www.youtube.com/watch?v=EIjFTDzaon4

 

Ma 15.3. 2021 Toivon ja eksytyksen markkinat - Mitä ovat salaliittoteoriat? Osa 1

Tilaisuudessa pohditaan salaliittoteorioiden ilmiötä. Mukana mediatutkija, apulaisprofessori Katja Valaskivi ja yliopistonlehtori Olli-Pekka Vainio Helsingin yliopistosta sekä viestintäasiantuntija, tietokirjailija, Janne "Rysky" Riiheläinen. Keskustelun juontaa Kirkko & Kaupunki -lehden uutispäällikkö, toimittaja Pauli Juusela.

TALLENNE SEMINAARISTA: Toivon ja eksytyksen markkinat - Mitä ovat salaliittoteoriat? Osa 1.

 

Ti 26.1. klo 13-15.30 ”Saanko olla totta kirkossa?” 

TALLENNE SEMINAARISTA: Saanko olla totta kirkossa - verkkoseminaarin videotallenne

Seminaarin aiheena vuosikymmentenmatka yhdenvertaisuuden toteutumiseen ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyväksymiseen kirkossa ja kirkon töissä.  Mikä kaikki on jo muuttunut? 

Seminaarin ohjelma 

klo 13 Tervetuloa, johtaja Jarmo Kokkonen Kirkon kasvatus ja perhe -yksikkö, Kirkkohallitus  
klo 13.10 Mistä lähdimme liikkeelle? Rovasti Liisa Tuovinen  
klo 13.25 Kirkon yhdenvertaisuuden esitaistelijoiden viisi vuosikymmentä , Yhteyden rakentajat -kirjan kirjoittaja Kaisa Raittila
klo 14.30 Missä mennään nyt? Oppilaitospastori Laura Late Mäntylä; Opiskelija, nuorisotyönohjaaja Mio Kivelä sekä hankekoordinaattori Peik Ingman.            

Seminaarisarjasta vastaavat: 
asiantuntija Liisa Välilä, liisa.valila@evl.fi Kirkkohallitus
asiantuntija Minna Rikkinen, minna.rikkinen@evl.fi Kirkkohallitus                          

Päivitetty