Hyppää sisältöön

Työelämän kehittäminen

Tehdään kirkon työpaikkojen kehittämistyötä näkyväksi ja rohkaistutaan kehittämään

Tapahtumat

null Diakonian koulutuksia 2021: Surutuen verkkokoulutus starttaa joulukuussa

Diakonian koulutuksia 2021: Surutuen verkkokoulutus starttaa joulukuussa

Ensi vuonna diakoneille ja diakonissoille soveltuvissa Kirkon koulutuskeskuksen koulutuksissa syvennytään muun muassa diakonian teologiaan ja musiikin hyvinvointia tukeviin vaikutuksiin.
Julkaistu 5.10.2020
Kuvituskuva

Ilmoittaudu koulutuksiin 31.10. koulutuskalenteri.evl.fi. Koulutuskalenterista löydät myös muut kirkon henkilöstölle tarkoitetut koulutukset sekä verkostotapaamiset.

Diakonian koulutuksia

Surutuki-verkkokoulutus

3 op

Kuinka tuen menetyksen ja kuoleman kohdannutta ihmistä? Miten ryhmä voi olla tukena ja apuna kokemusten käsittelyssä ja jakamisessa? Kuinka työntekijänä tiedostan omien kokemusteni merkityksen?

Surutuki-koulutuksessa syvennytään muun muassa näihin kysymyksiin ja aiheisiin. 

Huom! Koulutus alkaa jo joulukuussa 2020. 

Siirry Koulutuskalenteriin

Elämä ja kuolema

5 op

Kuinka käsittelemme elämän rajallisuutta, luopumista ja kuolemaa omassa mielessämme ja työntekijänä ihmisten kanssa?

Koulutuksessa tarkastellaan eettisiä kysymyksiä ja eri työtehtävien kautta hautaan siunaamisen prosessia sekä etsitään konkreettisia tapoja kehittää omaa työtä.

Siirry Koulutuskalenteriin

Diakonian teologia – kestävä diakonia

5 op

Miten kestävyyden eri näkökulmat ovat osa käyttöteologiaa? Miten diakonian teologiaa tunnistetaan ja tehdään arjessa köyhyyden todellisuuksissa sekä talouden ja ilmaston murroksien keskellä? Soveltuu kaikille oman käyttöteologian pohtijoille.

Siirry Koulutuskalenteriin

Musiikki, hoiva ja vuorovaikutus

3 op

Miten hyödyntää musiikin mahdollisuuksia tietoisemmin työssä eri-ikäisten ja erilaisten ihmisten kanssa. Soveltuu kaikille seurakunnan työntekijöille.

Siirry Koulutuskalenteriin

Muita poimintoja Koulutuskeskuksen tarjonnasta

Dialogisuus kirkon työssä

5 op

Miten moniäänisyys, tasaveroisuus ja arvostava kuunteleminen voivat rikastuttaa seurakunnan toimintaa? Dialogisuus avaa kiinnostavia näköaloja omaan työntekemisen tapaan ja kirkon työhön. 

Siirry Koulutuskalenteriin

Raamattu ja identiteetti

5 op

Koulutus soveltuu kaikille kirkon työntekijöille (muille kuin teologeille), jotka käyttävät Raamattua työssään ja haluavat päivittää Raamattuun, sen tutkimukseen ja tulkintaan liittyvää osaamistaan. 

Siirry Koulutuskalenteriin

Takaisin

Tulevaisuuden työelämätaidot -verkkovalmennus

Maksuton työelämätaitojen verkkovalmennus kaikille kirkon työntekijöille.

Kirtekossa satsataan syksystä 2019 alkaen tulevaisuuden työelämätaitoihin. Tavoitteena on kukoistavat seurakuntatyöyhteisöt.

Valmennus toteutetaan verkossa, jotta se on kaikkien kirkon työntekijöiden saatavilla, ajasta, paikasta ja tehtävästä riippumatta.

Tutustu sisältöihin!

Työlinjalla-podcast

Joko olet tutustunut Pekka Saurin Työlinjalla -podcastiin?

Kuuntele tästä!

Suositus epäasiallista kohtelua ja häirintää ehkäisevistä toimenpiteistä

Olisiko työpaikallanne tarvetta ottaa hyvä käytös haltuun? Se onnistuu hyödyntämällä kirkon pääsopijaosapuolten suositusta.

Jakaessa saat!

Kirkon työelämä 2020 -ohjelman puitteissa on julkaistu verkossa helmikuusta 2019 alkaen kuvauksia seurakuntien hyvistä työelämäkäytännöistä, jotka on nimetty kehittämisen iduiksi. Käy lukemassa, millainen itu-matka on ollut Kirkon työmarkkinalaitoksen asiantuntijan Krista Mikkosen mielestä.

Kristan blogikirjoitus on julkaistu Kirkonkellossa.