Hyppää sisältöön

Hartauden äänitys

Tarkennettu ohjeistus radiohartauksista koronavirustilanteessa

Pasilan lisäksi myös Yleisradion aluetoimitukset ovat jälleen käytettävissä hartauksien äänitykseen. Mikäli epidemia aiheuttaa muutoksia tilanteeseen, ilmoitamme siitä puhujille sähköpostitse. Yleisradion tiloissa suositellaan maskin käyttöä äänitystilanteita lukuun ottamatta. Studioille saa saapua vain täysin oireettomana.

Hartauksia voi äänittää myös etänä

Yleisradio on tehnyt mallin, jonka mukaan hartauspuhuja voi äänittää radiohartauden kotona. Nauhoitettu tallenne lähetetään Google Driven kautta radio.kirkonviestinta(at)evl.fi -sähköpostiin. Tuotantosihteeri varaa äänitteelle editointiajan äänitarkkailijalta Pasilasta. Ilmoita Kirkon viestintään etukäteen, kun teet hartautesi etätallennuksena.

Yksityiskohtaiset ohjeet itsenäisesti tehtävälle hartaustallennukselle liitteessä ”Yle radiohartaudet_etaohje 2022”.

Lisätietoja tilanteesta antaa
Kristiina Hyppölä
tuottaja-toimittaja
kristiina.hyppola@evl.fi
puh. 040 159 3728

Varaa studioaika hyvissä ajoin

Hartaudet äänitetään Ylen radiostudioissa. Hartauden tulisi olla äänitettynä 2 viikkoa ennen lähetyspäivää.

Helsingissä äänittävät varaavat ajan viimeistään 4 viikkoa ennen lähetyspäivää Kirkon viestinnästä radio.kirkonviestinta(at)evl.fi tai
p. 046 922 8969/050 331 4728.

Helsingissä vakiostudioajat ovat seuraavat (kesäkuukausina ajat voivat vaihdella):

Ma klo 9:30-11:30 (studio A2)
Ma klo 15:30-17:30 (studio A2)
Ti klo 14:00-16:00 (studio P1)
Pe klo 15:00-17:00 (studio P1)

Muualla äänittävät varaavat ajan 1,5 kuukautta ennen lähetystä Ylen maakuntaradioista (yhteystiedot alla liitteessä). Hartauspuhujan tulee ilmoittaa äänitysajankohta ja -paikka Kirkon viestintään viimeistään kaksi viikkoa ennen lähetystä sekä lähettää samalla hartauden käsikirjoitus.

Jos sinulla on useampi hartaus, äänitä vähintään kaksi hartautta kerrallaan. Yhden hartauden äänittämiseen tulisi varata yksi tunti studioaikaa. Ilmoita lähetyspäivät varatessasi studioaikaa.

Yle korvaa äänityksen matkakulut julkisten kulkuvälineiden mukaan. Oman auton käyttöä ei korvata. Päivärahoja ei makseta. Täytä alla liitteenä löytyvä Ylen matkalaskulomake ja palauta se sähköisesti osoitteeseen radio.kirkonviestinta(at)evl.fi.

Studioon mukaan teksti ja musiikkitiedot

Ota studioon mukaan hartautesi teksti kahtena kappaleena ja anna toinen äänitarkkailijalle.

Kerro, onko kyseessä aamu- vai iltahartaus, ohjelman lähetyspäivä sekä musiikin tiedot. Puhu hartautesi yhtä ihmistä ajatellen. Äänitarkkailija tallentaa ohjelman Ylen järjestelmään.

Ilmoita äänitarkkailijalle virsilistan virsistä seuraavat tiedot:

  • virren numero ja säkeistöt (virsi 111:1-6)
  • äänitteen FONO-numero (esim. CDY-1407)
  • raita tai raidat (raidat 22-26) 
  • hartaudessa käytetyn musiikin kesto (kesto 2:45)

Ortodoksisesta kirkkomusiikista ja muusta Ylen äänittämästä musiikista ilmoitetaan äänitarkkailijalle CDY-numero, raita sekä musiikin kesto. Varmista, että nämä tiedot kirjoitetaan ohjelman audiokorttiin kuulutustietoa varten.

Mikäli käytät hartaudessa muuta musiikkia kuin Ylen äänittämää musiikkia, ota CD-levy/äänitiedosto sekä täytetty musiikkiraportti mukaasi studioon. Täytä raportin kaikki kentät tarkasti. Puutteellisilla tiedoilla Teosto- ja Gramex-raportointia ei voi tehdä.

Lähetä raportti äänityksen jälkeen osoitteeseen radio.kirkonviestinta(at)evl.fi.

Saapuminen Pasilaan, Mediataloon, Uutiskatu 5 (Helsingissä äänittävät)

- Tule paikalle ajoissa, mielellään 10-15 minuuttia ennen varattua aikaa. Hartauspuhuja esittää Mediatalon aulaan tullessaan henkilöpaperinsa ja saa niitä vastaan aulasta vahtimestarilta kulkukortin nimellä Kirkon tiedotuskeskus/hartauspuhujat. Kortin palautus lähtiessä Mediatalon aulaan.

- Jos henkilö ei osaa itse kulkea studiolle, yrittää vartija tavoittaa yksikön äänitarkkailijan puhelimitse (vartija ei voi lähteä paikaltaan saattamaan henkilöä).

- Äänitarkkailijoita on ohjeistettu varmistamaan ennen hartausäänitysvuoroa, että Aulapalvelupisteestä ei ole tullut studion kännykkään puhelinsoittoa. Jos on, tarkkailija soittaa Aulapalvelupisteeseen ja noutaa hartauspuhujan.
 

HUOM! Ohjelmatuotantojen yleissähköpostiosoite on muuttunut muotoon radio.kirkonviestinta(at)evl.fi (ennen radio.kt(at)evl.fi)

Ota yhteyttä

koordinaattori
Kirkon viestintä
Ohjelmatuotannot
Eteläranta 8
00130 Helsinki
Päivitetty