Hyppää sisältöön

Lahjoita tavaraa

Seurakuntien diakoniatyö

Ota yhteyttä omaan seurakuntaasi ja kysy paikallisista avustuskäytännöistä.

Monissa seurakunnissa otetaan vastaan tavaralahjoituksia, ja niitä välitetään edelleen apua tarvitseville. Lahjoitettava tavara tulee olla hyväkuntoista ja puhdasta. Paikallisen diakoniatyön kautta voi myös saada tietoa muista tavoista laittaa hyvää kiertoon. 

Kotimaanapu

Kotimaanapu Linkki avautuu uudessa välilehdessäauttaa monipuolisesti ja konkreettisesti vaikeuksissa olevia ihmisiä ympäri Suomen. Kotimaanavulle suunnatuilla rahalahjoituksilla autetaan hädässä olevia taloudellisen tai ruoka-avun kautta. Kerätyillä varoilla autetaan kriisien ja katastrofien uhreja Suomessa syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Kotimaanavun varoja voidaan käyttää vähäosaisten auttamiseen taloudelliseen-, tavara- tai ruoka-avun kautta tai muihin välttämättömiin toimiin, joiden avulla vaikeuksissa olevien elämänlaatua voidaan kohentaa.

Lahjoittamalla rahaa autat ihmistä saamaan sen, mitä hän juuri nyt tarvitsee. Paikallisten keräysten kautta lapselle voidaan hankkia talvikengät, yksinhuoltajalle pesukone tai tukea vähävarhaisen perheen nuorten harrastuksia. Valtakunnallisesta hätäapurahastosta autetaan esimerkiksi katastrofin tai muun yllättävän tilanteen vuoksi hätään joutuneita ihmisiä, kuten tulipalossa kotinsa menettäneitä perheitä.

Kotimaanapu toimii kiinteässä yhteistyössä Vapaaehtoistyo.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä-verkoston kanssa, jonka kautta voi ilmoittautua itselleen mieleisiin vapaaehtoistehtäviin. Sivuilta voi paikkakuntakohtaisesti etsiä myös tavaralahjoituksia käytetyistä kodinkoneista lastenvaunuihin ja kissanruokaan. Katso sivuilta, onko lähialueellasi tarvetta tavaralahjoituksille.