Hyppää sisältöön

Seurakunnissa nuorten näköistä toimintaa

Seurakunnissa on tarjolla monipuolista toimintaa nuoirlle, joka on nuorten näköistä: nuorteniltoja, musiikkia, urheilua, retkiä, leirejä, excuja ja paljon muuta. Jokaiselle löytyy jotakin – katso seurakuntasi sivuilta tai ota yhteyttä nuorisopappiin. Nuorten toimintaan ja tilaisuuksiin saa osallistua, vaikkei kuuluisi kirkkoon! 

Keskeistä nuorten toimintaa seurakunnissa on rippikoulut, jonka käy iso osa 15-vuotiaista nuorista. rippikoulun jälkeen isostoiminta on hyvä tapa tutustua seurakunnan toimintaan ja mahdollisuus syventää omaa uskoa.  

Isosena toimiessa saa kokea yhteisöllisyyttä ja hauskaa vastuunkantoa

Isoset ovat seurakuntien leirien, erityisesti rippileirien nuoria, vapaaehtoisia vastuunkantajia ja yhteishengen luojia. Heidän ansiostaan rippikoulu perustuu pitkälti vertaisoppimiseen. Isoset saavat rippikoulussa todellista vastuuta, ja heihin luotetaan. Samalla kun isonen on tukemassa leirillä riparilaisten kasvua, hänellä on mahdollisuus kokea itse ripari uudelleen. Se tarkoittaa hauskoja kokemuksia, mutta myös paikkaa pohdiskella asioita. Oma usko voi syventyä, ja itseään voi oppia tuntemaan paremmin.

Seurakunnat kouluttavat isoset tehtäväänsä. Yleensä noin vuoden mittaisessa koulutuksessa tutustutaan syvemmin Raamattuun ja pohditaan elämän suuria kysymyksiä. Isoskoulutukseen ja -toimintaan osallistuminen on hyvä tapa pysyä rippileirin jälkeen seurakunnan nuortentoiminnassa mukana ja samalla saada itselle eväitä toimia kristittynä ja yhteiskunnan, perheen ja kaveripiirin jäsenenä. Isoskoulutukseen saa tulla ja osallistua, vaikke ei tavoittelisikaan isosen tehtävää rippileirillä. 

Isostoiminta on vapaaehtoistyötä parhaimmillaan ja erittäin suosittua. Rippikoulun ohella isosia tarvitaan varhaisnuorten ja lasten leireillä, diakoniatyössä, pyhäkoulussa ja muissa vastuutehtävissä.