Kun palaat takaisin Suomeen

Tervetuloa takaisin! Teitä maailmalta palaavia on paljon. Jotkut ovat asuneet maailmalla vuosikymmeniä, toiset vähemmän aikaa. Jokaisen tarina on erilainen, mutta monet paluuseen liittyvät kysymykset ja kokemukset yhdistävät. Kirkko haluaa olla tukenasi myös tämän elämänmuutoksen keskellä.

Kuulemme mielellämme, millaista tukea juuri sinä kaipaat Suomeen palattuasi. Vastaa kyselyyn ja kerro, millaiselle tuelle on eniten tarvetta. Tavoitteemme on selvittää, mitkä tarpeet jäävät kokonaan täyttämättä ja millaisille uusille työtavoille on tarvetta. Tarkoituksena on jatkaa työskentelyä tarpeiden kartoituksen pohjalta erilaisten yhteistyökumppanien kanssa. Voit siis  vapaasti miettiä, minkä tyyppisestä tuesta olisi sinulle eniten hyötyä tai millainen toiminta sinua kiinnostaa.

Muutamat seurakunnat järjestävät erityisesti paluumuuttajille suunnattuja tilaisuuksia. Maailmalta kotiin -tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden kokemusten ja ajatusten vaihtoon sekä verkostoitumiseen muiden maailmalta palaavien kanssa. Edellinen tilaisuus järjestettiin Helsingissä Kallion kirkossa huhtikuussa 2019. Tulevista tapahtumista tiedotetaan tällä sivulla ja Kirkon ulkosuomalaistyön Facebook-sivulla.

 

nainen matkalaukkuhihnalla