Hyppää sisältöön

Paikallisia toimijoita tukien

Afrikkalainen ja suomalainen käsi kädessä.

 

 

Lähetystyötä tehdään yhdessä paikallisten kirkkojen, yhteisöjen ja ihmisten kanssa.

Käytännössä paikalliset ihmiset toteuttavat lähetystyötä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tukemana, sen järjestöjen asiantuntemuksella.

Suomalaiset lähetys- ja avustustyöntekijät tukevat ja kouluttavat heitä ja ovat tekemässä oman ammattitaitonsa mukaisia töitä. Tarkoituksena on, että paikalliset ihmiset myöhemmin jatkavat samaa työtä itsenäisesti, jolloin työn tulokset ovat kestäviä.

Kristinuskoon kuuluu hyvän jakaminen. Siihen kuuluu usko siihen, että voimme lievittää niiden ihmisten hätää ja puutetta, joilla ei ole yhtä paljon kuin meillä. Yhdessä tekemällä saamme enemmän aikaan.

”Yksikään kirkko ei ole niin köyhä, ettei sillä olisi jotain annettavaa toisille. Eikä yksikään kirkko ole niin rikas, ettei se voisi oppia muilta.” (piispa Josiah Kibira, 1925–1988, Tansanian evankelis-luterilainen kirkko)

”Nyt on teillä ylin kyllin ja voitte lievittää heidän puutettaan, sitten voivat taas he yltäkylläisyydestään lievittää teidän puutettanne, ja näin toteutuu oikeus ja kohtuus.” (2. Kor. 8:14)