Hyppää sisältöön

Kolehtihaavi kiertää ihmiseltä toiselle.

Esirukous ja kolehti muistuttavat lähimmäisenrakkaudesta

Yhteinen esirukous on rukous, jossa muistetaan sairaita, kärsiviä, köyhiä sekä rukoillaan yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden ja luomakunnan puolesta. Jumalanpalveluksissa rukoillaan nyt myös Ukrainan sodassa kärsivien puolesta. Esirukoukseen liitetään myös seurakuntalaisten rukouspyyntöjä ja aiheita. 

Esirukouksen yhteydessä seurakunta rukoilee yhdessä nimeltä mainiten myös edellisellä viikolla kastettujen tai haudattujen puolesta sekä avioliittoon aikovien tai avioliiton solmineiden puolesta. Esirukous valmistellaan usein yhdessä seurakuntalaisten kanssa.

Kolehti

Jumalanpalveluksessa kerätään kolehti eli vapaaehtoinen rahalahjoitus hyvään tarkoitukseen. Kolehdin taustalla on Uudessa testamentissa annettu kehotus auttaa puutteessa olevia. Kolehti kerätään ennen ehtoollisen viettoa niin sanotun uhrivirren aikana.

Jos haluat osallistua kolehtiin, parhaiten se onnistuu varaamalla mukaan käteistä rahaa. Joissan seurakunnissa on mahdollista osallistua kolehtiin myös MobilePay-palvelun kautta.

Noin puolet kolehdeista kerätään kaikissa seurakunnissa yhteisiin, kirkkohallituksen määrittämiin kohteisiin. Osan kolehdeista seurakunnat voivat kerätä itse valitsemiinsa kohteisiin, esimerkiksi seurakunnan nimikkolähettien hyväksi. Kirkkohallitus on 1.3.2022 lähettänyt seurakunnille suosituksen kolehdin keräämisestä myös ukrainalaisten tueksi.