Rekisteröidyn parisuhteen rukous

Parisuhteensa rekisteröinyt pariskunta voi järjestää rukoustilaisuuden yhdessä papin tai muun kirkon työntekijän ja kutsuvieraiden kanssa.

Rukous parisuhteensa rekisteröineiden puolesta ja kanssa on kristittyjen tapa pysähtyä Jumalan hyväksyvän ja rakastavan katseen alle kaikissa elämäntilanteissa. Rukouksessa kiitetään Jumalaa rakkaudesta ja elämän lahjoista sekä pyydetään puolisoille voimaa kunnioittaa toisiaan. Tilaisuus voidaan järjestää kirkossa tai muussa sopivassa paikassa.

Rekisteröity parisuhde on Suomen lainsäädännössä samaa sukupuolta olevien parisuhteen virallistamistapa 1.3.2017 saakka.

Rukoukselle ei ole virallista kaavaa, mutta pappi tai muu kirkon työntekijä voi rukoilla vapaasti tai käyttää kirkon rukousperinteeseen kuuluvaa aineistoa. Pariskunta voi miettiä yhdessä kirkon työntekijän kanssa sopivaa tapaa toteuttaa rukous.

Kun haluat, että teidän kanssanne rukoillaan parisuhteenne rekisteröinnin yhteydessä, ota yhteyttä seurakuntaasi. Voit olla myös yhteydessä kristillisiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kokoaviin tahoihin ja kysyä asiasta lisää.

  • Yhteys-liike – kirkkojen rajat ylittävä solidaarisuus- ja tukiryhmä
  • Arcus – kirkossa työskentelevät ja toimivat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt
  • Malkus Helsingissä – Helsingin seudun Setan kristillinen ryhmä
  • Malkus Turussa – Turun seudun Setan kristillinen piiri
 

Pastoraalinen ohje vapaamuotoisesta rukouksesta parisuhteensa rekisteröineiden kanssa ja heidän puolestaan (pdf)