Tule mukaan paastopolulle. Ekopaasto.fi
Jaetut eväät -päivien osallistujista lähes puolet seurakuntalaisia
Jaetut eväät -päivien osallistujista lähes puolet seurakuntalaisia

Tulevana viikonvaihteena järjestettäville valtakunnallisille Jaetut eväät -jumalanpalveluspäiville osallistuu noin 950 ihmistä. Ilmoittautuneista lähes puolet eli 440 on seurakuntalaisia. Kirkon työntekijöistä päiville osallistuu muun muassa pappeja, kanttoreita ja suntioita.

Jaetut eväät -jumalanpalveluspäivät järjestetään 24.-25.3. Oulussa.

Jaetut eväät - ohjelma ja ilmoittautuminen
Seurakuntien leirit tuovat helpotusta lapsiperheiden kesään
Seurakuntien leirit tuovat helpotusta lapsiperheiden kesään

Seurakunnat järjestävät kesäisin mukavaa yhdessäoloa ja tekemistä tarjoavia leirejä erilaisille kokoonpanoille – tarjolla on muun muassa lastenleirejä, nuortenleirejä, perheleirejä sekä isä-poikaleirejä.

Ilmoittautuminen tulevan kesän leireille on käynnistynyt osassa seurakuntia. Monissa seurakunnissa leireille on ilmoittauduttava viimeistään toukokuussa. Tarkista oman seurakuntasi leiritarjonta ja ilmoittautumisajat seurakunnan verkkosivuilta!

Seurakuntien yhteystiedot
Yhä useampi suomalainen joutuu turvautumaan leipäjonoon
Yhä useampi suomalainen joutuu turvautumaan leipäjonoon

Vuonna 2016 seurakunnat jakoivat EU-elintarviketuen ruoka-apua yhteensä noin 106 000 ihmiselle. Heistä suurin osa on yksinhuoltajia, pienituloisia, perustulon varassa eläviä, osa-aikatyötä tekeviä ja pienellä eläkkeellä kituuttavia ikäihmisiä.

EU-elintarviketuen jakelua seurakuntiin koordinoiva Kirkkopalvelut ry sai viime vuonna jaettavakseen noin 750 000 kg elintarvikkeita. Vuoden aikana seurakuntien yli 300 jakelupisteessä jaettiin 104 570 ruokakassia ja tarjottiin yli 11 000 ateriaa.

Ruoka-apua yli 100 000 ihmiselle
Nojatuolikirkon aiheena häpeä
Nojatuolikirkon aiheena häpeä

Miten häpeästä pääsee eroon? Mitä tapahtuu, kun ihminen vapautuu häpeästä? Nojatuolikirkossa keskustellaan häpeästä sunnuntaina 19.3. klo 10 YLE TV1:llä. 

Keskustelemassa kunniatohtori Paavo Kettunen, vapaa kirjoittaja Eeva Kolu ja vankilapappi Miika Hynninen. Artistivieraana on Edu Kettunen. Toimittajana Hanna Paavilainen.

Yle Areena
3. paastonajan sunnuntai
3. paastonajan sunnuntai
Paastonajassa on edetty kolmanteen sunnuntaihin: aiheena on Jeesus, Pahan vallan voittaja. Kertomukset pahojen henkien ulosajamisesta liittyvät erityisesti tähän sunnuntaihin. 3. paastoajan sunnuntai saa ihmisen miettimään, kenen puolella hän on.
Kirkkovuosi
Suosittu Puutalobaby-blogi astui paastopolulle
Suosittu Puutalobaby-blogi astui paastopolulle

Suosittu Puutalobaby-blogi on mukana Ekopaasto-kampanjassa:
"Ekopaaston hiljentäminen ja hiljentyminen ovat tarpeen aina vaan, vuodesta toiseen. Tärkeisiin asioihin keskittyminen. Oman elämän tarkastelu ja mahdolliset pienet muutoksetkin. Parempaan."

Puutalobaby-blogi
Horisontti: Saammeko käydä rasismista vapaat kuntavaalit?
Horisontti: Saammeko käydä rasismista vapaat kuntavaalit?

Horisontti-ohjelmassa keskustellaan lähestyvistä kuntavaaleista su 19.3. klo 12.15 (Yle Radio 1). Ovatko kuntavaalit erityisen herkät äärimmäisten ajatusten ehdokkaille? Millaista on suomalainen poliittinen keskustelukulttuuri?

Keskustelemassa ovat sosiologi, maahanmuuttotutkija Lena Näre, Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila sekä Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka. Toimittajina Anna Patronen ja Samuli Suonpää.

Yle Areena
Arkkipiispa ei kannata eutanasialainsäädäntöä
Arkkipiispa ei kannata eutanasialainsäädäntöä

Eutanasiasta keskustellaan vilkkaasti Suomessa eduskuntaan edenneen lakialoitteen myötä. Arkkipiispa Kari Mäkinen totesi YLEn Ykkösaamussa 11.3., että kuolemasta ja äärimmäisestä kärsimyksestä puhuttaessa on syytä puhua varovasti. Lukuisten ratkaisemattomien kysymysten vuoksi arkkipiispa ei ole tässä vaiheessa valmis lainsäädäntöä kannattamaan.

Artikkeli: Arkkipiispa Kari Mäkinen ei kannata eutanasialainsäädäntöä tässä vaiheessa
Suomen Lähetysseura on perustanut ilmastorahaston

Suomen Lähetysseura on perustanut ilmastorahaston. Ilmastorahaston avulla istutetaan ensimmäisessä vaiheessa puita Tansanian Kishapuun. Hanke alueella laajenee tänä vuonna. Jatkossa tuetaan puiden istutushankkeita myös muilla Lähetysseuran työalueilla. Puiden istuttaminen estää eroosiota ja sitoo hiilidioksidipäästöjä.

Lähetysseuran ilmastorahasto
Kirkko haluaa puhua työttömyydestä ja toimia
Kirkko haluaa puhua työttömyydestä ja toimia
Kirkko haluaa tehdä näkyväksi Suomen työllisyystilanteen tämänhetkisen vakavuuden. Se haluaa antaa äänen työttömille, etsiä uusia ratkaisumalleja ja edistää myös omaa rooliaan työllistämisessä. Irja Askolan sanoin: kirkko haluaa kulkea rinnalla myös tässä asiassa.
Artikkeli: Kirkko haluaa puhua työttömyydestä ja toimia
Kirkon erityisnuorisotyö täyttää 50 vuotta
Kirkon erityisnuorisotyö täyttää 50 vuotta

Vuonna 2017 juhlistetaan kirkollisen erityisnuorisotyön 50-vuotista taivalta. Vuonna 1967 perustettiin Helsingin seurakuntayhtymän erityisnuorisotyön keskus, Snellu. Erityisnuorisotyö on etsivää, kohtaavaa ja läsnä olevaa työtä, jossa toimitaan yhdessä niiden lasten, nuorten ja perheiden kanssa, jotka tarvitsevat elämässään erityistä tukea. 

Yhteiskunnassamme tällaisia ryhmiä ovat esimerkiksi vankeusrangaistusta suorittavat tai työelämän ja opintojen ulkopuolella olevat nuoret. 

Snellu
Sana soi stadissa toukokuussa
Sana soi stadissa toukokuussa

Kirkon musiikkijuhlat järjestetään Helsingin tuomiokirkon ja Senaatintorin maisemissa 19.–21.5.2017.

Tule mukaan kuulemaan ja näyttämään, miltä kirkkomusiikki kuulostaa vuonna 2017! Ilmoittautuminen juhlille on käynnissä 31.3. saakka.

Kirkon musiikkijuhlat
Uskontojohtajat: Unkarin turvapaikkapäätökset ihmisarvoa loukkaavia
Uskontojohtajat: Unkarin turvapaikkapäätökset ihmisarvoa loukkaavia

Suomen uskontojohtajat sekä ihmisoikeustoimijat ovat syvästi huolissaan Unkarin parlamentin turvapaikanhakijoita koskevista päätöksistä. Yhteisen kannanoton mukaan päätökset loukkaavat selkeästi ihmisoikeuksia ja ovat näin eettisesti tuomittavia.

Suomen uskontojohtajien lisäksi kannanoton ovat 9.3.2017 allekirjoittaneet Amnesty International, Ihmisoikeusliitto, Suomen Pakolaisapu, Suomen Pakolaisneuvonta sekä Helsingin Diakonissalaitos.

Uskontojohtajien kannanotto
Kirkon mediasäätiön elokuvapalkinto ohjaaja Elina Hirvoselle
Kirkon mediasäätiön palkinto on myönnetty ohjaaja Elina Hirvoselle elokuvasta Kiehumispiste. Palkinto jaettiin Tampereen elokuvajuhlilla 12.3.2017.  Kiehumispiste on dokumenttielokuva, joka esittelee vihaisen ja jakautuneen Suomen eri osapuolet Odinin sotureista turvanpaikanhakijoihin kunnioittaen ja stereotypioita karttaen. Se on tarkoitettu johdannoksi ja keskustelun herättäjäksi.
Lue lisää
Kesätöihin kirkkoon
Kesätöihin kirkkoon

Seurakunnat palkkaavat vuosittain noin 5000 kesätyöntekijää.

Töitä on tarjolla mm. kesäoppaille, hautausmaa- ja puistotyöntekijöille sekä kerhon- ja leirinohjaajille.

Kesätöitä kannattaa kysyä suoraan seurakunnista tai tutustua kirkon avoimiin työpaikkoihin verkossa.

Avoimia työpaikkoja kirkossa
Uusi avioliittolaki nostaa esiin kirkon moniäänisyyden

Uusi avioliittolaki on tullut voimaan 1.3.2017.

Vaikka kirkollinen vihkimiskäytäntö ei muutukaan avioliittolain muutoksen myötä, asian käsittely on nostattanut monenlaisia ajatuksia, tunteita, näkökantoja ja puheenvuoroja. 

Millainen on moniääninen kirkko käytännössä?

Uusi avioliittolaki ja kirkko
500 vuotta reformaatiosta
500 vuotta reformaatiosta
Reformaation merkkivuosi 2017
101 syytä kuulua kirkkoon
101 syytä kuulua kirkkoon
Liity kirkkoon
Yhteisvastuu torjuu tänä vuonna ihmiskauppaa
Yhteisvastuu torjuu tänä vuonna ihmiskauppaa
Yhteisvastuu 2017
Lue Raamattua verkossa
Lue Raamattua verkossa
Raamatun verkkoversiosta voi etsiä Raamatun kohtia haluamillaan hakusanoilla.
Tutustu Raamattuun
Kristilliseen uskoon kuuluu vieraanvaraisuus hädänalaisia kohtaan
Kristilliseen uskoon kuuluu vieraanvaraisuus hädänalaisia kohtaan
Kirkkoturva ja perheenyhdistäminen
 
Kirkko Twitterissä