Hoppa över navigation Större textstorlek Mindre textstorlek
Ev.luth. kyrkan i Finland
Förstasidan Aktuellt
 
 

Vad är det bästa i vägkyrkan?

Välsingnad resa

Sommaren 2016 håller sammanlagt 265 evangelisk-lutherska och ortodoxa kyrkor sina dörrar öppna i egenskap av vägkyrkor. Församlingarna erbjuder alternativa rastplatser för resenärerna genom att hålla kyrkornas dörrar öppna under hela turistsäsongen.

Läs nyheten

Var med i tävlingen om att fånga det bästa med vägkyrkan i bild och dela det på sociala medier med hashtaggarna #tiekirkko eller #tiekirkot.
Läs mer på vägkyrkornas webbplats

Församlingen sysselsätter många unga på sommaren


ripari

 

Ärkebiskop Kari Mäkinen anser att den internationella migrationen i första hand är en fråga om människovärde och mänskliga rättigheter. Speciell uppmärksamhet behöver de mest sårbara asylsökandena såsom barn och I sommaren håller 279 vägkyrkor öppet runt om i Finland. Men inte bara de som rör sig längs landvägarna kan njuta av en paus i en vacker kyrka. I år finns det också tips om vilka skärgårdskyrkor det lönar sig att besöka om man rör sig med bå

Konfirmandundervisningen, församlingarnas hjälpledarutbildning och uppgiften som hjälpledare samlar årligen tiotusentals unga i åldern 15-17 år.
Under fjolåret deltog 23 000 unga i hjälpledarutbildningen, 16 000 axlade ansvaret som hjälpledare och 49 000 deltog i konfirmandundervisningen.
Läs nyheten

Följ konfirmandernas vardag via kyrkans instagramkonto

 

   

 

Senaste nyheterna

 
 
Evl.fi är hela kyrkans gemensamma webbtjänst.