Ohita navigaatio Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa
Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Etusivu Usko ja arvot Ihmisarvo ja hyvinvointi
 
 

Kristillisen toiminnan keskeisin periaate nousee Kultaisesta säännöstä

LeipäKristillisen toiminnan keskeisin periaate nousee Jeesuksen opettamasta "Kultaisesta säännöstä": ”Kaikki, mitä te tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.” (Matt. 7:12)

Kristinusko on pohjimmiltaan sanoma osallisuudesta, jokaisen ihmisen mahdollisuudesta päästä osalliseksi armosta ja sen avaamasta uudesta ihmisyydestä. Kirkon tarkoitus on kutsua ihmisiä armoon perustuvaan yhdessäoloon ja elämän jakamiseen.

Kirkon yhteiskunnallisen toiminnan arvoja ovat vastuullisuus ja oikeudenmukaisuus

Kirkkomme työn keskeisiä strategisia arvoja ovat vastuullisuus ja oikeudenmukaisuus. Tämä tarkoittaa jatkuvaa pyrkimystä pitää huolta lähimmäisistä, erityisesti heikoista ja syrjäytetyistä. Käytännössä kirkko toimii ihmisten kanssa aivan arjen keskellä: työpaikoilla, kouluissa ja sairaaloissa, vankiloissa, armeijassa ja yliopistoissa, Suomessa ja maailmalla.

Kirkon yhteiskunnallinen työ on 50-luvulta eteenpäin suuntautunut erityisesti teollisuuden ja työelämän kysymysten kohtaamiseen. Ajan mittaan se on laajentunut käsittämään muut sosiaalieettiset kysymykset, kuten rauhan- ja ihmisoikeuskysymykset, ympäristökysymykset sekä politiikan ja talouselämän etiikan.

Myös kehitysmaakysymykset ja maailmanlaajuinen oikeudenmukaisuus ovat kirkon työn kohteita. Vastuullisuus koskee lähiympäristön lisäksi koko maailmaa ja sen kaikkia ihmisiä.

Tässä palvelussa
Muualla verkossa

Oikopolut:

Changemaker

Koulu ja kirkko

Kirkko tekee yhteistyötä koulujen kanssa ja tukee perheitä kasvatustyössä. Lue lisää

Evl.fi on koko ev.lut. kirkon yhteinen verkkopalvelu.