Ohita navigaatio Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa
Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Etusivu Usko ja arvot Uskontodialogi
 
 

Uskontojen kohtaaminen vaatii avoimuutta, kärsivällisyyttä ja kunnioitusta

Burkaan pukeutunut nainen vauva sylissä, kuva YosiKristillisen uskon ytimessä on suhde toiseen. Jumala on meille "toinen" ja me usein Jumalalle – emme olekaan niin kovin hyviä tuttuja! Kristillinen usko antaa perustan toisen ja erilaisen kohtaamiselle.

Eurooppalainen uskontokartta muuttuu nopeasti. Islam on Euroopan kasvavin uskonto. Sen lisäksi yhä useammalla EU:n alueella elävällä on klassisesta kristinuskosta poikkeava jumalakäsitys. Kansainvälistyvässä ja moniuskontoistuvassa maanosassamme elää uskonnottomia, maailman vanhojen uskontojen ja uuden henkisyyden edustajia.

Uskontodialogille on yhteiskunnallinen tilaus

Miten erilaisia maailmankuvia edustavien uskontojen kannattajat voisivat elää rauhassa keskenään? Kysymys kiinnostaa sekä poliitikkoja että tavallisia kansalaisia. Uskontodialogille on myös vahva yhteiskunnallinen tilaus.

Uskonnot ovat totuusyhteisöjä. Kukin niistä vaalii omaa todellisuudenkuvaansa. Kullakin uskonnolla on oma selityksensä siitä, mikä on ihminen, mikä maailma, mikä on jumaluus/Jumala tai perimmäinen todellisuus, mikä on ihmisen ongelma ja mikä sen ratkaisu.

Kullakin uskonnolla on oma totuutensa. Voidaanko ajatella, että ne kaikki puhuvat samasta asiasta, mutta kukin omalla tavallaan? Voisivatko ne elää yhdessä? Asenteet toisinuskoviin ovat haussa.

(Tämä sivu löytyy myös osoitteella evl.fi/uskonnot)

Tässä palvelussa
Muualla verkossa
Evl.fi on koko ev.lut. kirkon yhteinen verkkopalvelu.