Ohita navigaatio Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa
Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Etusivu Apua ja tukea Talous ja ruoka-apu
 
 

Apua, tukea ja neuvoja talouteen

LeipäTaloudellisissa ongelmissa ensisijainen apu löytyy sosiaalitoimistosta. Voit ottaa yhteyttä myös oman kuntasi velkaneuvojaan. Neuvonta on maksuton palvelu.

Seurakunnan diakoniatyöllä on mahdollisuus avustaa akuutissa hätätilanteessa olevia.

Tavoitteena on, että avustus auttaa saajan kaikkein vaikeimman yli, ja sen jälkeen hän ja hänen perheensä selviävät joko omin voimin tai yhteiskunnan tuella.

Taloudellisten ongelmien ratkaisemisessa saatetaan kaivata myös hyvää suunnittelua. Seurakunnan diakoniatyöntekijä voi auttaa sinua löytämään asiantuntevaa apua esimerkiksi velkaneuvojalta. Hän voi auttaa lomakkeiden täyttämisessä ja yhteydenpidossa velkojiin ja sosiaalitoimeen. Hän voi myös tulla mukaasi neuvottelemaan kestäviä ratkaisuja ongelmiin.

Lisätietoa oman alueen avustuksista saat paikallisen seurakuntasi verkkosivuilta, seurakuntalehdestä tai soittamalla suoraan kirkkoherranvirastoon tai diakoniatyöntekijälle. Voit halutessasi myös hakeutua viereisen paikkakunnan diakoniatyöntekijän luo. Monet seurakunnat tarjoavat myös ruoka-apua.

Muita kanavia

  • Kuluttajaviraston talous- ja velkaneuvontasivuilta löydät käytännöllistä tietoa, ohjeita ja työkaluja taloutesi hallintaan. Täältä saat myös tietoa siitä, mitä tapahtuu ja mitä kannattaa tehdä, jos et pysty maksamaan laskujasi tai velkaasi.
  • Takuu-säätiö antaa taloudellisessa kriisissä oleville kotitalouksille puhelinneuvontaa sekä myöntää takauksia järjestelylainoihin.
  • Marttaliitolla on pitkät perinteet pennin venyttämisen opastuksessa. Marttojen sivuilta löydät paljon käytännöllisiä neuvoja siitä, miten saat rahasi riittämään.
Tässä palvelussa
Evl.fi on koko ev.lut. kirkon yhteinen verkkopalvelu.