Ohita navigaatio Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa
Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Etusivu Ajankohtaista Uutiset Kansanlähetysopisto lisää verkkokoulutustarjontaa
 
 


Kansanlähetysopisto lisää verkkokoulutustarjontaa

Uutinen julkaistu 2.4.2009 Klo 9:44
Uutisen julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (Hae uutistuottajan muut uutiset)

Kansanlähetysopisto lisää verkkokoulutustarjontaa

Yhä useampi henkilö voi lähiaikoina opiskella Kansanlähetysopiston verkkokursseilla. Tähän mennessä verkkokurssit ovat olleet niin suosittuja, ettei opisto ole täysin pystynyt vastaamaan kysyntään.

Opetusministeriö antoi vuoden vaihteessa asetuksen, joka tarkentaa kansanopistojen monimuoto-opetuksen sääntöjä. Asetuksen kannustamana Kansanlähetysopisto monipuolistaa verkkokoulutuksen tarjontaa. Valtioneuvoston uuden asetuksen mukaan kansanopisto saa valtion tukea etä- ja monimuoto-opetukseen, johon liittyy vähintään 15 tunnin lähiopetusjakso.

Kansanlähetysopiston verkkoraamattukouluksesta vastaava teologian tohtori Vesa Ollilainen on selvittänyt, miten valtion asetus vaikuttaa verkkoraamattukoulutukseen ja mitä uusia mahdollisuuksia se avaa.
- Jos järjestämme esimerkiksi yhden opetusjakson verkkokurssina, siinä tulee olla vähintään kahden päivän lähiopetusjakso Kansanlähetysopistolla Ryttylässä. Tämä on asetuksen keskeinen verkkokoulutustamme koskeva sisältö, Ollilainen kertoo.

Kursseja tarjotaan erilaisista teemoista

- Olemme ideoineet uusia kursseja, joissa paneudutaan Raamatun kirjoihin ja lähetystyön tai teologian teemoihin. Ajamme parhaillaan sisään Moodle-oppimisympäristöä. Se on laajassa käytössä oleva verkko-oppimisympäristö, joka tarjoaa hyvät ominaisuudet verkkokurssien toteuttamiselle, Vesa Ollilainen sanoo.
Ensi syyslukukaudesta alkaen Kansanlähetysopiston tavoitteena on järjestää ainakin kaksi verkkokurssia lukukaudessa. Opisto kytkee myös verkko-opiskelun opiston viikonloppukursseihin ja raamattuperiodeihin.

Verkkokurssillakin ihminen kohtaa ihmisen

Ensimmäisenä uutena kurssina Kansanlähetysopisto järjestää kuitenkin jo tänä keväänä Pääsykoekirjakurssin. Se valmentaa teologisten tiedekuntien pääsykokeisiin. Kurssi on aiemmin toteutettu osana Kansanlähetysopiston teologisen linjan opetusta. Nyt kenellä tahansa teologiasta kiinnostuneella on mahdollisuus osallistua sille.
- Kurssiin kuuluu viikon mittainen lähijakso Ryttylässä 4. – 8. toukokuuta.
Sen jälkeen pääsykokeisiin valmentautuminen jatkuu verkossa aina kokeisiin asti, kurssista vastaava pastori Lauri Kiviranta kertoo.

Kansanlähetysopistossa kunkin lukukauden opiskelijoista muodostuu yleensä tiivis yhteisö. Lauri Kiviranta on huomannut, että myös verkkokursseilla opiskelu ja keskustelut luovat yhteyden tunnetta.
- Mielikuva voi olla tekninen, mutta verkosta ja tekniikasta huolimatta verkkokurssilla ihminen kohtaa ihmisen. Uskomme ja toivomme, että sielläkin jokainen voi kohdata myös Jumalan.


Lisätietoja www.kansanlahetysopisto.fi ja www.verkkoraamattukoulu.fi.

Lisää uutisia aiheesta
Evl.fi on koko ev.lut. kirkon yhteinen verkkopalvelu.