Ohita navigaatio Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa
Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Etusivu Ajankohtaista Uutiset Pentikäinen Yhdysvaltoihin vuodeksi - Parhiala Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtajaksi
 
 


Pentikäinen Yhdysvaltoihin vuodeksi - Parhiala Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtajaksi

Uutinen julkaistu 23.7.2010 Klo 14:17
Uutisen julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu (Hae uutistuottajan muut uutiset)

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen siirtyy lokakuussa vuodeksi Yhdysvaltoihin Religions for Peace -järjestön palvelukseen. Hän ryhtyy johtamaan järjestön maailmanlaajuisia konfliktinehkäisy- ja rauhantyön ohjelmia.

Ohjelmien tavoitteena on auttaa konfliktialueiden uskonnollisia johtajia rauhanvälitystehtävissä ja vuoropuhelussa maailman päättäjien kanssa. Kirkon Ulkomaanapu on tukenut näitä ohjelmia vuosien ajan ja myös ulkoministeriö on rahoittanut osaa niistä.

- Ulkomaanapu haluaa tukea konfliktialueiden uskonnollisia johtajia alueidensa rauhoittamisessa. Näillä johtajilla on näkemystä, jota kansainvälinen yhteisö tarvitsee. Olen iloinen siitä, että Ulkomaanavun osaamiselle on kysyntää ja että tämäkin hanke toteutetaan yhteistyössä sen kanssa, kertoo Pentikäinen.

Kirkon Ulkomaanavun hallitus valitsi toiminnanjohtajan tehtävään Pauliina Parhialan (os. Arola). Hän on tällä hetkellä toimivapaalla Kirkon Ulkomaanavun kansainvälisen työn johtajan tehtävistä. Aikaisemmin Parhiala on toiminut muun muassa Crisis Management Initiative -järjestön toiminnanjohtajana.

- Jatkan Ulkomaanavun strategian toteuttamista. Tavoitteeni on lisätä edelleen avunsaajien saamaa hyötyä, lahjoittajien tyytyväisyyttä ja Ulkomaanavun avustusketjuun tuottamaa lisäarvoa. Kaikilla ihmisillä on oikeus vapauteen pelosta ja puutteesta, toteaa Parhiala.

Parhiala on ollut mukana rakentamassa Ulkomaanavun uutta strategiaa, jossa järjestö vahvistaa kenttätoimintaansa kehitysmaissa ja erikoistuu työssään enemmän.

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin humanitaarisen avun kanava. Sillä on toimistoja tällä hetkellä Keniassa, Somaliassa, Sudanissa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Liberiassa ja Haitissa sekä toimintaa noin 30 muussa maassa.

Lisätietoja:

Antti Pentikäinen puh. 040 531 3514
Pauliina Parhiala puh. 040 517 2924

Kuvia liittyen tiedotteeseen osoitteessa:
http://www.kua.fi/fi/ylanavigointi/media/pressikuvat/?id=1269
 

Lisää uutisia aiheesta
Evl.fi on koko ev.lut. kirkon yhteinen verkkopalvelu.