Ohita navigaatio Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa
Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Etusivu Ajankohtaista Uutiset Murrosikäisten lasten äideille tukea vanhemmuuteen
 
 


Kamalat äidit -vertaistoiminta laajenee

Murrosikäisten lasten äideille tukea vanhemmuuteen

Uutinen julkaistu 20.1.2016 Klo 13:30
Uutisen julkaisija: Suomen NNKY-liitto (Hae uutistuottajan muut uutiset)

Suomen NNKY-liiton organisoiman Kamalat äidit® -toiminnan tarkoituksena on tukea murrosikäisten äitien vanhemmuutta. Vertaisryhmissä murrosikäisten äidit voivat luottamuksellisesti käsitellä vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja. Ryhmissä jaetaan myös murrosikään liittyvää tietoa.

Kamalat äidit® -toiminta sai alkunsa kymmenen vuotta sitten yksinäisyyden ja riittämättömyyden tunteesta, jota murrosikäisten lasten äidit tuntevat. Vertaisryhmätoiminta käynnistyi Oulun NNKY:ssä, mutta sittemmin toiminta on levittäytynyt ympäri Suomea.

Äideiltä saadut palautteet ovat olleet myönteisiä:

  • "Usko omaan itseen vahvistui; olen ihan hyvä äiti tällaisena."
  • ”Ryhmässä sai purkaa sydäntään ja kuulla, miten voisi yrittää toimia eri tilanteisessa.”
  • ”Opin katsomaan lapsen hyviä puolia enkä tuomitse itseä niin helposti.”

Uusia ryhmänohjaajia ja yhteistyökumppaneita etsitään

Uusia Kamalat äidit® -vertaisryhmiä perustetaan eri puolille Suomea. Nyt haetaankin murrosikäisten lasten äitejä, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan vertaisohjaajina.

– Kamalat äidit® -vertaisryhmille on kysyntää eri puolilla Suomea, mutta tarvitsemme lisää vertaisohjaajia. Ohjaajilta ei odoteta sen ihmeempää, mutta aiemmasta ryhmäohjaakokemuksesta on hyötyä. Tavallisen ihmisen taidoilla kuitenkin selviää. Järjestämme koulutuksen sekä tuen vertaisohjaajana toimimiseen. Tällä hetkellä toimintaa on tai on käynnistymässä esimerkiksi Helsingissä, Jyväskylässä, Kajaanissa, Oulussa, Tampereella ja Seinäjoella, kertoo projektityöntekijä Minna Miettinen.

Kamalat äidit® -toiminta ei rajoitu Suomen NNKY-liiton paikallisyhdistyksiin taikka jäseniin, vaan toimintaan voivat osallistua kaikki siitä kiinnostuneet. Yhteistyötä tehdään esimerkiksi muutaman järjestön sekä kaupungin kanssa, lisäksi esimerkiksi seurakunnat nähdään potentiaalisina yhteistyökumppaneina. Yhteistyö voi olla esimerkiksi sitä, että järjestö tarjoaa toimitilojaan vertaisryhmien käyttöön, tai että seurakunnan työntekijä vetää omaa ryhmää kirkon tiloissa.

Seuraava uusi Kamalat äidit -vertaisryhmä Helsinkiin

Seuraavaksi uusi Kamalat äidit -vertaisryhmä aloittaa Helsingissä 1.2. klo 17.30 Helsingin NNKY-liiton tiloissa Mechelininkatu 15 A:ssa. Ryhmä kokoontuu kymmenenä perättäisenä maanantaina. Ryhmään voi ilmoittautua lähettämällä postia osoitteeseen: hnnky@hnnky.fi.

Kevään Kamalat äidit -vertaisohjaajakoulutukset

Kamalat äidit -vertaisohjaajia koulutetaan kevään aikana seuraavilla paikkakunnilla:

Joensuu: lauantai 30.1. klo 9-16 (Joensuun NNKY, Malminkatu 2 C)
Turku: lauantai 19.3. klo 9-16 (Turun NNKY, Vähä Hämeenkatu 12 a)
Rovaniemi: lauantai 23.4. klo 9-16 (Neuvokas, Kansankatu 8)

Koulutus on maksuton, mutta sitoutumista ryhmä ohjaamiseen toivotaan.


Lisätietoja:

Minna Miettinen, projektityöntekijä
GSM: 046 9235 757
Sähköposti: minna.miettinen@ywca.fi

www.kamalataidit.fi
https://www.facebook.com/KamalatAidit/
https://twitter.com/NNKY_kamalat

 

Kamalat äidit® -toiminta on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua vertaistoimintaa. Työn ytimessä ovat äitiryhmät, joissa käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, jaetaan murrosikään liittyvää tietoa sekä kannustetaan äitejä jakamaan ajatuksiaan muiden naisten kanssa. Äitiryhmiä kokoontuu eri puolilla Suomea. Suomen NNKY-liiton koordinoi ja Raha-automaattiyhdistys sekä Jenny ja Antti Wihuri rahasto tukevat valtakunnallista Kamalat äidit® -toimintaa. Kamalat äidit® -toimintamalli on hyväksytty rekisteröidyksi tavaramerkiksi syyskuussa 2013.

Suomen NNKY-liitto ry (Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys, NNKY) on kansainvälinen, ekumeeninen ja monikulttuurinen naisten ja tyttöjen liike, jossa erilaisuuden ymmärtämisen kautta halutaan rakentaa väkivallatonta ja turvallista maailmaa. NNKY:n tavoitteena on tyttöjen ja naisten voimaannuttaminen sekä tasa-arvon ja ekumenian edistäminen. NNKY:n paikallisyhdistyksissä on tarjolla toimintaa kaikenikäisille naisille. Suomeen vuonna 1896 perustettu NNKY on yksi Suomen vanhimmista naisjärjestöistä.

Uutisen linkit
Lisää uutisia aiheesta
Evl.fi on koko ev.lut. kirkon yhteinen verkkopalvelu.