Ohita navigaatio Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa
Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Etusivu Ajankohtaista Uutiset Raamattuvisa 2016 tukee katsomusdialogia
 
 


Raamattuvisa 2016 tukee katsomusdialogia

Uutinen julkaistu 8.1.2016 Klo 9:47
Uutisen julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus (Hae uutistuottajan muut uutiset)

Perinteikäs peruskoulun 5.- ja 6.-luokkalaisille suunnattu Raamattuvisa toteutetaan jälleen lukuvuonna 2015–2016. Raamattuvisan teemana on Vieraasta tutuksi. Kampanjalla tuetaan dialogitaitojen oppimista ja moninaisuuden kunnioittamista.

”Teema on polttavan ajankohtainen ja se oli myös Raamatun ihmisille keskeinen. Keskustelua ja erilaisten ajatusten kunnioittamista tarvitaan sekä katsomusten välillä että niiden sisällä. Tätä korostavat myös uudet syksyllä 2016 käyttöön otettavat opetussuunnitelman perusteet”, sanoo projektisihteeri Essi Ikonen.

Raamattuvisan sisällöt on suunniteltu tukemaan opetussuunnitelman mukaisia 5.-6. luokan uskonnon oppimistavoitteita. Sisällöt ja työtavat tukevat myös kulttuurintuntemusta, tieto- ja viestintäteknologista osaamista ja työelämätaitojen oppimista.

”Raamatun tekstejä tarkastellaan eri näkökulmista. Tavoitteena on oppia ymmärtämään sekä Raamatun ajan maailmaa että nykypäivän ilmiöitä. Raamattuvisaan ei sisälly uskonnonharjoittamisen elementtejä ja osallistuminen on oppilaille vapaaehtoista”, Essi Ikonen kertoo.

Raamattuvisan suojelijoina toimivat arkkipiispa Kari Mäkinen, ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo sekä katolisen kirkon piispa Teemu Sippo. Heidän ajatuksiinsa katsomusdialogista voi tutustua Raamattuvisan verkkosivuilla sekä Facebook-sivuilla.

Raamattuvisa järjestetään keväällä 2016 kolmessa vaiheessa. Visan ensimmäinen vaihe järjestetään kouluissa 2.2., ja aluekilpailut pidetään kymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen 5.4. Raamattuvisa huipentuu valtakunnalliseen finaaliin Helsingissä Kallion kirkossa 23.4.

Raamattuvisan järjestää Agricola yhdessä Opetushallituksen ja Kirkkohallituksen kanssa. Seurakuntaopiston sisällä toimivan Agricolan tehtävänä on muun muassa uskonnon opettajien täydennyskoulutus ja uskonnonopetuksen kehittäminen.

Uutisen linkit
Lisää uutisia aiheesta
Evl.fi on koko ev.lut. kirkon yhteinen verkkopalvelu.