Ohita navigaatio Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa
Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Etusivu Ajankohtaista Uutiset Peace United vastaanotti erikoispalkinnon Suomen Urheilugaalassa
 
 


Peace United vastaanotti erikoispalkinnon Suomen Urheilugaalassa

Uutinen julkaistu 12.1.2016 Klo 19:18
Uutisen julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus (Hae uutistuottajan muut uutiset)

Emeritusarkkipiispa John Vikströmin nimeä kantava Kirkon liikuttajapalkinto jaettiin erikoispalkintona Peace United -jalkapallojoukkueelle Suomen Urheilugaalassa tiistaina 12.1.2016.

Palkinnon luovutti John Vikström, ja sen vastaanottivat Peace United -joukkueen kapteenit Aki Riihilahti ja Laura Österberg Kalmari sekä kampanjapäällikkö Eeva-Maria Laakso.

"Tänä aikana on entistä tärkeämpää, että edelleen löytyy urheilun kaltainen voima, joka rakentaa siltoja ja yhdistää ihmisiä. Peace Unitediin kuuluvat kaikki, jotka pelaavat yhteiseen hyvään riippumatta siitä, voittaako koskaan pokaaleja”, joukkueen kapteeni Aki Riihilahti totesi.

Peace United on henkinen joukkue, joka pelaa rauhan puolesta. Joukkueen tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä. Peace United on syntynyt osana Kirkon Ulkomaanavun Tekoja-kampanjaa, joka keskittyi vuonna 2015 nuorten väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisyyn.

Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinnon myöntää kirkkohallitus. Palkintoa on jaettu vuodesta 2012. Palkinnon myöntämisen perusteita ovat muun muassa eettisten arvojen edistäminen liikunnassa ja urheilussa, kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön edistäminen, inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio liikunnassa sekä syrjäytymisen ehkäisy liikunnan ja urheilun keinoin.

Uutisen linkit
Lisää uutisia aiheesta
Evl.fi on koko ev.lut. kirkon yhteinen verkkopalvelu.