Ohita navigaatio Suurenna tekstikokoa Pienennä tekstikokoa
Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Etusivu Ajankohtaista Uutiset Suomen Lähetysseura järjestää matkan Palestiinan maratonille
 
 


Suomen Lähetysseura järjestää matkan Palestiinan maratonille

Palestiinan maraton korostaa oikeutta liikkua vapaasti

Uutinen julkaistu 13.1.2016 Klo 15:13
Uutisen julkaisija: Suomen Lähetysseura ry (Hae uutistuottajan muut uutiset)

Suomen Lähetysseura järjestää matkan Palestiinan maratonille 29.3.–4.4.2016 osana Oikeus liikkua vapaasti -kampanjaa. Matkan aikana osallistutaan maratontapahtumaan ja tutustutaan elämään ja nähtävyyksiin Betlehemissä ja Jerusalemissa sekä Suomen Lähetysseuran työhön.

Palestiinan maraton juostaan neljättä kertaa 1.4.2016. Tapahtumaan voi osallistua kannustajana tai 10 km:n, puolimaratonin tai maratonin kävelijänä tai juoksijana. Viime vuonna osallistujia oli runsas 3 000.

Osa Lähetysseuran rauhantyötä

Lähetysseuran työtä on haavoittuvien ihmisryhmien ihmisoikeuksien puolustaminen sekä rauhan ja sovinnon edellytysten luominen, muun muassa israelilaisten ja palestiinalaisten välillä.

Liikkumisvapaus on kaikille yleinen ja yhteinen ihmisoikeus, josta palestiinalaiset eivät voi nauttia. Israelin rakennuttama muuri estää heitä liikkumasta vapaasti Palestiinalaisalueilla Länsirannalla. Tämä muun muassa vaikeuttaa työssäkäyntiä, pääsyä omille viljelmille, sairaaloihin ja kouluun ja näin heikentää toimeentuloa ja perustarpeiden täyttymistä.

Molempien kansojen turvallisuus ja vapaus ovat toisiinsa sidoksissa. Sekä israelilaiset että palestiinalaiset rauhantoimijat painottavat, että oikeudenmukaisen rauhan siemen on siinä, että pystyy näkemään myös toisen kärsimyksen. Hankkeella on Jordanian ja Pyhän maan evankelisluterilaisen kirkon tuki.

Lähde mukaan matkalle

Ilmoittautuminen matkalle on käynnissä, paikkoja on rajoitettu määrä. Lähetysseuran järjestämälle matkalle ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteeseen palestiinanmaraton@suomenlahetysseura.fi, ilmoittautumisen maratonille jokainen hoitaa itse (http://palestinemarathon.com).

Myös täysin omatoimisesti matkustavat voivat liittyä Lähetysseuran ryhmään paikan päällä ja osallistua järjestettyyn ohjelmaan.

Alustava matkaohjelma ja muut tiedot matkasta löytyvät Lähetysseuran verkkosivuilta osoitteesta www.suomenlahetysseura.fi/palestiinanmaraton

Uutisen linkit
Lisää uutisia aiheesta
Evl.fi on koko ev.lut. kirkon yhteinen verkkopalvelu.